Bozulmaya yüz tutmuş üstüne kalitesiz, pişirilmiş tavuk etini sonra da kalanı dolaba kaldırıp ertesi gün tekrar ısıtılmış vaziyette hapur hupur yemeyi sevenler soslu döneri seçti bile. Gerçek rafine tavuk dönerciler ise sossuz döneri seçti bile.
Çocukluğumda hatay usulü tavuk döner diye bir döner yoktu ya da içine patates ve envaiçeşit şeylerin koyulduğu döner yoktu. İçinde sadece salata ve et olan mis gibi ekmek arası tavuk döner vardı. Yanına da güzel bir ayran içerdik. Bunun tadını hiçbir yemekte alamıyorum ben şu dönem. Eskiden yemekler de güzeldi be.
Son birkaç yıldır hatay usülü adı altında satılan bol soslu dönerlere sardım. Yemek ve ızgaralarda da baharatı seven biriyim bu nedenle keyifle yiyorum.
Fakat büyük bir kesim bu sos furyasını sevmediğini klasik ekmek arası ketçap mayonezli tavuk döneri sevdiğini söylüyor.
Bence hatay usulü çok daha lezzetli. Siz tavuk döneri nasıl tercih ediyorsunuz?
Hocam hatay usulü deyince bile ağzımın suyu aktı ya
Hatay usulü döner çok daha iyi bence. O hafif yumuşak hafif sert lavaşa sosu bir dağıtacaksın sonra üstüne soğan, maydanoz, patates falan. Vallahi ağzım sulandı ya.
Son birkaç yıldır hatay usülü adı altında satılan bol soslu dönerlere sardım. Yemek ve ızgaralarda da baharatı seven biriyim bu nedenle keyifle yiyorum.
Fakat büyük bir kesim bu sos furyasını sevmediğini klasik ekmek arası ketçap mayonezli tavuk döneri sevdiğini söylüyor.