hElioss

Başarılı
Örnek verecek olursam sözcükte anlam sorusu çözerken sorudaki konuyu tam hatırlamadığım için konu anlatımı kitaptan hızlıca okuyup soruya öyle dönüyorum bu kopya çekmek gibi bir şey midir?

Örnek verecek olursam sözcükte anlam sorusu çözerken sorudaki konuyu tam hatırlamadığım için konu anlatımı kitaptan hızlıca okuyup soruya öyle dönüyorum bu kopya çekmek gibi bir şey midir?

Şöyle yapman bence daha mantıklı. Mesela soruda bir bölümü hatırlayamadın, soru işareti koy yanına boş bırak, kontrol ederken o konuyu bir kez daha göz gezdir, sonra testteki o soruyu baştan okuyup çöz. Daha faydalı olabilir senin için.

Kenara yıldız atıp sonra dönmeye kıyasla çok daha mantıklı bulduğum bir yöntemdir, kendi başına test çözüyorsan yapabileceğin en iyi şeyi yapıyorsun tüm dersler için. Deneme sınavı çözüyorsan zaten yeterince test çözdüğünü ve konunun oturduğunu düşünüyorsun demektir o zaman işte kenara yıldız atıp veya yuvarlak içine alıp sonra toptan bakman gerekir. Yoksa vakti düzgün kontrol etmeyi öğrenmen zorlaşır. Özellikle ezber tipi şeylerde soruya bakıp bu neydi diye hemen konu anlatım kağıdına dönmek ve gerekirse aynı test içinde aynı şeye 5 kere bakmak çok iyi bir teknik bence.