Enes Salvatore

Çalışkan
MSÜ ile Hava Harp Okulu'na gitmek istiyorum. Kolumda W20 kodlu bir dikiş izi var dikiş izi 6-8 cm² arasında ve iz etrafında saçılmış yaralar, kesikler var. Plastik cerrahına gitmeyi düşünüyorum ya yeniden kesilip dikilecek ya lazer olacak ya da başka bir şey bilmiyorum ama yine de bu izi geçirmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Bu benim için engel teşkil eder mi? Sağlıkta sorun çıkarırlar mı, bilgisi olan var mı?

Eşgal belirleyici olmadığı sürece ve vücudun görünen yerlerinde olmadığı sürece elenmenize sebep değil, ancak sizin kolunuzda. Havacılarda böyle şeylere daha da dikkat ediliyor diye biliyorum. O yüzden elenirsiniz diye yorumladım. Sınavlarına, mülaklarına da az kaldı. O yüzden elinizden ne geliyorsa yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İz tamamen yok olmaz ama belki 5 cm² altına düşürtebilirim. Bu da inşallah sorun olmaz, unutmazsam burayı güncellerim.

Kimse sana kesin “kalırsın” ya da “elenirsin” diyemez çünkü kararı tek doktor değil kurul verir. Ama dürüst olmak gerekirse, izlerin görüntüsü kendine zarar verme çağrışımı yapıyorsa sağlıkta takılma ihtimali olabilir.

Yönetmelikte yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açıkta kalan yerlerinde belli mesafeden belirgin şekilde görülen, estetik görünümü bozan izler elenme sebebidir maddesi var. 6-8 cm² ne yazık ki küçük bir alan değil. Kolun görünen kısmındaysa sıkıntı yaratabilir. Hava Harp Okulu bu konuda karacı'lara göre çok daha katıdır.

Kimse sana kesin “kalırsın” ya da “elenirsin” diyemez çünkü kararı tek doktor değil kurul verir. Ama dürüst olmak gerekirse, izlerin görüntüsü kendine zarar verme çağrışımı yapıyorsa sağlıkta takılma ihtimali olabilir.

Faça izleri değil, e-Nabız'da da kaza kaynaklı vs diye W20 koduyla geçiyor. Ne olur ne olmaz bunu çıkartıp gideceğim sağlık zamanı.

Yönetmelikte yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açıkta kalan yerlerinde belli mesafeden belirgin şekilde görülen, estetik görünümü bozan izler elenme sebebidir maddesi var. 6-8 cm² ne yazık ki küçük bir alan değil. Kolun görünen kısmındaysa sıkıntı yaratabilir. Hava Harp Okulu bu konuda karacı'lara göre çok daha katıdır.

Evet bu haliyle yüksek ihtimal sorun çıkartır, bir plastik cerrahı ile görüşeceğim. Onun da fikrini alıp eğer görünümü kayda değer bir şekilde azaltabileceklerse yapmayı düşünüyorum.

Hayalini kırmak istemem fakat gecmiste bir cok arkadasim elendi bu tur seylerden ve elemek icin zaten yer ariyorlar orada. Kesin olarak elenme sebebi sayilir gorurlerse. Git gir sinavina yinede. Tüm hedefini buna baglama uzulursun sonradan. Gecmis olsun ayrica.

Hayalini kırmak istemem fakat gecmiste birçok arkadasim elendi bu tur seylerden ve elemek icin zaten yer ariyorlar orada. Kesin olarak elenme sebebi sayilir gorurlerse. Git gir sinavina yine de. Tüm hedefini buna baglama uzulursun sonradan. Gecmis olsun ayrica.

Vallahi 50 doktordan geciyorsun nihai karar heyet veriyor.
Benim biraderde aynı sekilde saglıktan gecti, Kur. Plt. Alb. olarak emekli oldu.
Felaket derece inceleme var.
Pek iyimser degilim, inşallah sorun yasatmazlar.