sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Merhaba. Forumun önerisi üzerine kardeşime H2002D almıştım. Hafta sonları eve geldiğimde zaman buldukça ben de kullandım. Ürünü Amazon üzerinden Mart ayında 920 TL'ye almıştım. Kırmızı rengini almak istemiştim fakat sırf renk yüzünden fiyatı arttırmak istemedim. Siyah rengini aldım. Şık durduğunu söyleyebilirim. Ürünü başlıklar altında değerlendirmeye başlayalım.

Sağlamlık ve Malzeme Kalitesi

Ürünün malzeme kalitesinin oldukça yeterli olduğunu ve uzun süre dayanıklılığını yitirmeyeceğini düşünüyorum. Örgü bir kabloya sahip. Kulaklığın dış malzemesi ucuz bir hissiyat vermiyor. Kulaklıkla birlikte gelen birleştiricide aynı şekilde kulaklığı kullandığınız sürece herhangi bir kopma yapacağını düşünmüyorum. Kulaklığın pedlerini sağlamlığı hakkında şu an bir şey diyemiyorum, 3 aylık kullanımda herhangi bir deforme durumu yok. Malzeme kalitesi ve sağlamlık konusunda 7.5 veriyorum.

Ergonomi

Maalesef bu kısımda kendi deneyimlerimle pek olumlu konuşamayacağım. Kulaklığın pedleri pek rahat değil. Kafa bandı rahat ve yumuşak fakat kulaklığın büyüklüğünü kafanıza göre ayarlamak istediğinizde maalesef sınırlı bir uzunluk sunuyor. Tamamını açmak zorunda kaldım ve hala 1-2 tık büyütme seçeneğim olsa daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Kafası benden biraz daha büyük bir insanın asla rahat edebileceğini ve sığabileceğini düşünmüyorum. Neyse ki kafa bandı rahat ve yumuşak olduğu için bu uzunluk sorununu benim için neredeyse yok ediyor diyebilirim. Ergonomiye 10 üzerinden maksimum 5.5 verebilirim.

Mikrofon

Mikrofonun bu kulaklıkta en sevdiğim kısımlardan biri olabilir. Sesi temiz ve ideal bir seviyede alıyor. Mikrofonu kullanmıyorken gizlemek istediğinizde sağa sola yukarı itmeniz pek verimli olmuyor, çünkü her türlü gözüküyor. Ama neyse ki en çok aradığım özellik olan mikrofon sökme seçeneğiniz var. Mikrofonu kolay bir şekilde söküp takabiliyorsunuz. Aynı zamanda mikrofonu açıp kapatmak için kulaklık üzerindeki kumanda da bir anahtar bulunmakta. Bazı cihazlarda gözlemlediğim bu anahtarı açıp kapadığımızda karşıya ses gönderme durumu olmuyor. Mikrofona 10 üzerinden 9 puan verebilirim.

Ses kalitesi

Ses kalitesi ve ses şiddetini üzeceğini düşünmüyorum. Sesi ayarlamak için kumanda da bir tekerlek mevcut. FPS oyunları ve aksiyon odaklı oyunlar oynarım. CS2'de herhangi bir dezavantaj yaşamadım. Müzik kısmına geldiğimizde yeterli bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Ses kısmına 10 üzerinden 8 veriyorum.

Özet olarak eğer ergonomi sorununu-tek ve en büyük sorununu olduğunu düşünmekle birlikte- görmezden gelirseniz alınabileceğini düşünüyorum. Kulaklığa genel bir puan olarak 10 üzerinden 7.5-8 verebilirim. Kulaklık elit bir görüntü ve malzeme hissiyatına sahip. Teknik olarak fiyatını hak ettiğini düşünüyorum.

Kulaklığın pedleri pek rahat değil
Bu kisma pek katilmiyorum. Cogu rakip kulakliktan buyuk pedleri var ve buyuk kulaklari bile icine rahatca alabiliyor. Hele bu butcede bulmasi zor bir sey bu. Ha, suni deri olmasi tabii ki ozellikle yaz aylarinda bir eksi olacaktir ama fiyatina gore hic de kotu degil bence. Kulagi icine almasina rahmet kulaginiz suruculerine de degmiyor, bu bir arti.
...fakat kulaklığın büyüklüğünü kafanıza göre ayarlamak istediğinizde maalesef sınırlı bir uzunluk sunuyor. Tamamını açmak zorunda kaldım ve hala 1-2 tık büyütme seçeneğim olsa daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Kafası benden biraz daha büyük bir insanın asla rahat edebileceğini ve sığabileceğini düşünmüyorum.
Sizin kafaniz biraz buyukmus o zaman zira kulakligin en kisa ayariyla en uzun ayari arasinda cok fark var, uzatabildikleri kadar uzatmislar bence. Uzatma mekanizmasinin kaliteli hissettirmesi bile yeterli, bu fiyatta cogu kulakligin o kismi plastik oluyor ve uzatayim derken kulakligi kirabiliyorsunuz. Buna ek olarak bir de ustune earcup'larin kablolarini da o mekanizmadan geciriyorlar, daha da corba oluyor. Bu kulaklikta ayri bir yerden kabloyu gecirip, ustune orgu kaplamislar, gayet guzel olmus.
Kulaklığın pedlerini sağlamlığı hakkında şu an bir şey diyemiyorum, 3 aylık kullanımda herhangi bir deforme durumu yok.
Pedlerinin yirtilma gibi bir problem yapacagini pek dusunmesem de bende coktan suni deri kaplama dokuleceginin haberini verdi, bu yuzden ben urunu temiz tutmaya ozen gosterin derim.

Alan kisilerin ses kartlarini goz onunde gecirerek almasini oneririm zira cogu kotu veya alt duzey ses karti olan anakartta karsi tarafa duydugunuz sesin gitmesi veya mikrofonda sesinizde cizirti gibi problemler yasiyorsunuz. Bu yuzden urune kronik sorunlu demek cok yanlis olur zira ses karti ile ilgili bir seymis bu, tecrube ile sabit. Ses kartli bir sekildeyken oldukca berrak bir ses veriyor mikrofonu.

Guzel inceleme, elinize saglik ve iyi kullanmalar dilerim.

Bu kisma pek katilmiyorum. Cogu rakip kulakliktan buyuk pedleri var ve buyuk kulaklari bile icine rahatca alabiliyor. Hele bu butcede bulmasi zor bir sey bu. Ha, suni deri olmasi tabii ki ozellikle yaz aylarinda bir eksi olacaktir ama fiyatina gore hic de kotu degil bence. Kulagi icine almasina rahmet kulaginiz suruculerine de degmiyor, bu bir arti.

Sizin kafaniz biraz buyukmus o zaman zira kulakligin en kisa ayariyla en uzun ayari arasinda cok fark var, uzatabildikleri kadar uzatmislar bence. Uzatma mekanizmasinin kaliteli hissettirmesi bile yeterli, bu fiyatta cogu kulakligin o kismi plastik oluyor ve uzatayim derken kulakligi kirabiliyorsunuz. Buna ek olarak bir de ustune earcup'larin kablolarini da o mekanizmadan geciriyorlar, daha da corba oluyor. Bu kulaklikta ayri bir yerden kabloyu gecirip, ustune orgu kaplamislar, gayet guzel olmus.

Pedlerinin yirtilma gibi bir problem yapacagini pek dusunmesem de bende coktan suni deri kaplama dokuleceginin haberini verdi, bu yuzden ben urunu temiz tutmaya ozen gosterin derim.

Alan kisilerin ses kartlarini goz onunde gecirerek almasini oneririm zira cogu kotu veya alt duzey ses karti olan anakartta karsi tarafa duydugunuz sesin gitmesi veya mikrofonda sesinizde cizirti gibi problemler yasiyorsunuz. Bu yuzden urune kronik sorunlu demek cok yanlis olur zira ses karti ile ilgili bir seymis bu, tecrube ile sabit. Ses kartli bir sekildeyken oldukca berrak bir ses veriyor mikrofonu.

Guzel inceleme, elinize saglik ve iyi kullanmalar dilerim.
Hocam kafam pek büyük değil hatta büyük ama dediğim gibi kafa tarafında yine rahat ediyorum üst tarafın yumuşaklığından ama maalesef kulak kısmında bi süre sonra kulağımda ağrı yapmaya başlıyor ve çıkarma ihtiyacı duyuyorum.