Stok bitti bu arada, KB904L olanını kullandım. Switch ve özellikleri aynı sadece TKL ve tasarımı farklı. Yay sesi falan yok. Yukarıdaki arkadaş o fiyat aralığındaki klavyelere göre genel yorum yapmış. Kulaklık dışında açıkcası öne çıkan ürün ve fiyatlandırmadaki hatalarına katılırım. Ama Havit'in fason üretim markalardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. En azından farklı fabrika veya üreticiye yaptırmıyorlar. Kendi fabrikalarında yapıyorlar.
Tek dezavantajlı müşteri istekleri ve rakip firmalara ayak uyduramak olabilir. Biraz daha yaptıkları ürünler hakkında net olmayı, fiyat konusunda doğru şekilde piyasaya girmeyi falan çözseler açıkcası rastgele marka basılan 700-1500 ₺ arası çoğu üründen daha çok tercih edilebilir olduğunu söyleyebilirim.
Açıkcası stok kaçırmasaydınız 1100 ₺ civarına gayet iyi klavyeydi. Her hafta salı bu indirimleri yapıyorlar. Aceleniz yoksa sonraki hafta da beklenebilir. Aynı özellikleri olan TKL modeli KB904L'yi de büyük ihtimalle indirime sokarlar diye düşünüyorum. Aşağıda o klavye hakkında genel görüşlerimi yazdım. Ben bir de bu klavyeyi 2500 ₺ almıştım. Galiba %60 modeli de çıkınca 2300 ₺'ydi. Bir tık kazıkladılar, umarım ileride bu saçma fiyattan çıkıp hızlıca indirime girmeyi yapmazlar.
KB904L modelini ortalama 1 ay civarı kullandım. Çıktığı gibi almıştım açıkcası ve fiyatı şu aralar 2000 ₺ civarına düştü. En azından switch, 8K Hz olması benzer diye biliyorum. Sadece tasarım ve boyutları farklı.
Switchleri bu fiyata satılan çoğu klavyeden daha kaliteli diyebilirim. Havit fiyatlandırmalarının hatasından dolayı yeni ürünlerini pek öne çıkaramıyor. Bu fiyat kırmaları da açıkcası Aula'nın Temu dönemindeki taktiğine benzese de, uzun vadede en azından firma için ticari olarak biraz kötü.
Bence çok sessiz bir switch değil. KB904L kasası, önceden kullandığım Aigo klavyeye göre...