Gerekli tüm malzemelerin içinde olduğu bir set arıyorum. Önerileriniz neler? Piyasayı bilmediğim için bütçem yok fakat ucuz olmasını istiyorum. İlk defa kullanacağım.
Analog Isı Ayarlı 60W Kalem Havya Havya Analog Isı Ayarlı 60W Kalem HavyaBu kompakt tasarımlı havya profesyonel kullanım için idealdir. Kontrol düğmesinden 200°C - 450°C arasında lehimleme yapılabilir ve ayarlanabilir. 60W havya, 30 saniye içerisinde seçilen sıcaklığa kadar ısınır, içten ısıtmalı se
Analog Isı Ayarlı 60W Kalem Havya Havya Analog Isı Ayarlı 60W Kalem HavyaBu kompakt tasarımlı havya profesyonel kullanım için idealdir. Kontrol düğmesinden 200°C - 450°C arasında lehimleme yapılabilir ve ayarlanabilir. 60W havya, 30 saniye içerisinde seçilen sıcaklığa kadar ısınır, içten ısıtmalı se
Hocam, şu tarz 900M uç destekli seramik havya almanız sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca kesinlikle kaliteli bir lehim ve flux ya da lehim pastası kullanın; yoksa kolay bir işlemi yapmaya çalışırken bile devre kartına ya da devre elemanlarına zarar verebilirsiniz.
Lehim markası olarak Soldex'ten şaşmayın. Linkteki örnek ürün hocam; 200 gr size fazla gelir diye düşünüyorum. Sanırım Arduino için düşünüyorsunuz.
Lehim pastası olarak Lötfett kullanıyorum. 3 yıl oldu, hâlâ bitmedi ve çok kaliteli. 5 ML şırınga içine doldurup kullanıyorum.
Ayrıca havya ucu oksitlendiğinde, yani ısınmış şekilde beklediğinde ucu kararır. Onu temizlemenin en iyi yolu, metal bulaşık süngerine batırıp çıkarmaktır.
Şimdi gördüm @pesimist34 hocamın önerdiği havyayı kullanıyorum onu direk alabilirsiz tam F/P