25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Gerekli tüm malzemelerin içinde olduğu bir set arıyorum. Önerileriniz neler? Piyasayı bilmediğim için bütçem yok fakat ucuz olmasını istiyorum. İlk defa kullanacağım.

Set alma. Teker teker al.

İş görür, hızlı ısınır.

Soldex, kırmızı seri lehim al.

Herhangi bir tane de lehim pastası alabilirsin.

Set alma. Teker teker al.

İş görür, hızlı ısınır.

Soldex, kırmızı seri lehim al.

Herhangi bir tane de lehim pastası alabilirsin.

Başka almam gereken bir şey var mı?

Bütçe çıkarsa değerlendirin, ucuna iyi bakarsaniz ömürlük alet.

Havya ucu temizliği için özel olan bakir temizlik tellerinden satin alın. Çok uzun sure kullanirsiniz.

Hocam, şu tarz 900M uç destekli seramik havya almanız sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca kesinlikle kaliteli bir lehim ve flux ya da lehim pastası kullanın; yoksa kolay bir işlemi yapmaya çalışırken bile devre kartına ya da devre elemanlarına zarar verebilirsiniz.

Lehim markası olarak Soldex'ten şaşmayın. Linkteki örnek ürün hocam; 200 gr size fazla gelir diye düşünüyorum. Sanırım Arduino için düşünüyorsunuz.

Lehim pastası olarak Lötfett kullanıyorum. 3 yıl oldu, hâlâ bitmedi ve çok kaliteli. 5 ML şırınga içine doldurup kullanıyorum.

Ayrıca havya ucu oksitlendiğinde, yani ısınmış şekilde beklediğinde ucu kararır. Onu temizlemenin en iyi yolu, metal bulaşık süngerine batırıp çıkarmaktır.

Şimdi gördüm @pesimist34 hocamın önerdiği havyayı kullanıyorum onu direk alabilirsiz tam F/P

Lötfett pasta kompetankedi hocamın önerdiği gibi başarılıdır.

Ben de kendi kullandığım bir havya olduğu için önerdim ek olarak. Topraklı güzel alternatiflere de bakılabilir elbette.

Ben ince işler için almıştım bunu. Lötpistole her yere girmiyor maalesef.

Ek olarak şilte de al, lehim toplayan bakır tel. Ben şilte diyorum ama ismi bu değildir muhtemelen.