1779192185914.webp

Clio 1.3 TCE. Türkiye'de pist yok zaten, araba hobisinin olması da anlamı yok. Pratik olsun, hızlansın yeter. 1.3 TCE de atik motor. Ailem de rahatça kullanır hem.
Kendi arabamla kaza yapınca sigorta ikame araç olarak diğeri tamir edilene kadar Captur verdi onda da bu motor varmış. 2 gündür Captur sürüyorum. Normalde atmosferik sürerim, gaz tepkisi gerçekten 2 iş günü, turbonun karakteri böyle yapacak bir şey yok. Ancak alttan yavaş yavaş turboyu bekleyip zamanlıca gazı verirsen yani sürmen gerektiği gibi sürersen felaket uzuyor hiç 1.3 gibi değil. Mercedes'in neden alt serilerinde kullanıldığını anladım çünkü kullanılmaması için bir sebep yok.

Konuya gelecek olursak hayalimdeki araba yok. VIP şöför olduğum için birçok lüks arabaya bindim. GLS 650 Maybach'a bile bindim. X7 ve 740'ları da gündelik olarak sağa sola git gel için kullanıyorduk. Yeri geldiğinde de Custom Mercedes Benz Sprinter kullandım en uzun ve yüksek Wheelbase içeride televizyonlar buzdolapları. Bunlara binmediğim zamanda da çalıştığım işletmelerde sürekli sürekli Huracan - GWagon - Aventador - 458 - Veyron falan gördüğümden artık onların da bir esprisi kalmadı gözümde. Çünkü her Allah'ın günü her Allah'ın saati göre göre alışıyorsun.

Özetle hayalimdeki arabaya sahibim. Mazda 3. :)