Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Hayat artık hiç çekici gelmiyor, adeta bir makine gibiyim. Sabah 7:30'ta kalkar klasik günlük rutinimi işler ve akşam 00:00 olunca da yatarım. Evet belki gün içinde gülerim ama öylesine gülerim. Hayat o eski tadı vermez. Eskiden soluduğum havada içtiğim suda bile bir güzellik vardı ama 2020 denen lanetten sonra hiçbir şey eski tadı vermiyor. Küçükken o çok hayal ettiğim PlayStation 4'e artık sahibim ama açıp oynamıyorum bile. Eskiden yapmaktan zevk aldığım şeylerden gram zevk almıyorum. Evden dışarı tek adım atmıyorum. Sosyal medya herkesi kendine bağlamış herkes 7/24 sosyal medyada nefret görüyor çevresinede belli bir oranda yansıtıyor. Sosyal medyadanda artık nefret etmeye başladım. Yapacak zevk veren bir aktivitede bulamıyorum. Bunun ergenlikle alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence bu benimle alakalı değil insanlar çok depresif ve kötümser yaratıklara dönüştü hatta bazıları kendileri dahi düşünemeyen her şeyi yapay zekaya soran varlıklar oldu. Evet bu çözüm bulunacak bir konu değil sadece içimi dökmek istedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de insanlar 2020'den sonra nefret dolu gergin yaratıklara dönüşmediler mi?

Bir de ben çok dengeli bir insan değilim. Kendi halimde sürekli ıslık çalarım, şarkı söylerim, saçma sapan şeyler söyler kendimi eğlendiririm. Ama insanlar nedense sürekli bana deli gözüyle bakarlar (gerçi kendilerininde pek akıllı olduğunu sanmıyorum). Sizce ben anormal miyim yoksa sadece diğerleri onlar gibi olmadığım için bana deli yaftası mı vuruyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal medya her şeyi o kadar basite indirgedi ki, dışarıda birinin yaşadığı hayatı gördükten sonra sizin için önemli olan şeyler bile sıradan hale geliyor. Ben buna mı layığım dedirtiyor, eskiden mahalledeki arkadaşlarınız akrabalarınızla karşılaştırıyordunuz kendinizi artık tüm dünya ile.

Standartlarımız bizi aştı.

Sosyal medya her şeyi o kadar basite indirgedi ki, dışarıda birinin yaşadığı hayatı gördükten sonra sizin için önemli olan şeyler bile sıradan hale geliyor. Ben buna mı layığım dedirtiyor, eskiden mahalledeki arkadaşlarınız akrabalarınızla karşılaştırıyordunuz kendinizi artık tüm dünya ile.

Standartlarımız bizi aştı.

Standartlarımız bizi aştı. Son zamanlarda duyduğum en anlamlı sadece ve kilit cümle. Size şiddetle katılıyorum hocam. Tam olarak böyle oldu.

Ben 15 yaşındayım. Zaten yazıyor olması lazım profilimde.
2020'den önce 10 yaşındaydın hayatın tadını nasıl biliyorsun? :LOL:

Sakin güzel kardeşim, daha hiçbir şey görmemişsin hayatın en başının çeyreklik kısmındasın. Daha şuncacık yaşında bu triplerdeysen hayatının ilerleyen kısımlarında çürürsün.

2020'den önce 10 yaşındaydın hayatın tadını nasıl biliyorsun? :LOL:

Sakin güzel kardeşim, daha hiçbir şey görmemişsin hayatın en başının çeyreklik kısmındasın. Daha şuncacık yaşında bu triplerdeysen hayatının ilerleyen kısımlarında çürürsün.

Bu dönemde yaş fark etmiyor. Yediden yetmişe herkes bitik.

Bu dönemde yaş fark etmiyor. Yediden yetmişe herkes bitik.

Öyle bir fark ediyor ki, nereden çıkarıyorsunuz şunları ya? 15 yaşında çocuğa vereceğiniz tavsiye bu mu? Yaş fark etmeden herkesin bitmesi mi? Bitik görmemişsiniz siz.

Durum iyi değil ama bu ümitli olmayı, popoyu kaldırıp bir şeyler yapmaya engelliyor mu? 15 yaşında ne gördü de bitti? Hayat hikayesini bilmem ama genel olarak herkesin bitik olduğunu söylüyorsan ben sana söyleyeyim; o yaşta bir çocuğun hayatından beklentisi okuluna gitmek, internetten bir şeyler öğrenmek, sokağa çıkıp gezmek yani.

10 Yaşında ne dönemler olduğunu hatırladığını iddia eden çocuğun konusuna "yaş fark etmiyor ya hepimiz derbederiz." diye yorum yapmak hakiki akıl işi değil, alınmaca gücenmece yok. Ya da aynı yaştasın değinmek istediğim konuyu anlamadın.

Herkes Rus romanında gibi takılıyor ilginç gerçekten.

Son düzenleme:
Öyle bir fark ediyor ki, nereden çıkarıyorsunuz şunları ya? 15 yaşında çocuğa vereceğiniz tavsiye bu mu? Yaş fark etmeden herkesin bitmesi mi? Bitik görmemişsiniz siz.

Durum iyi değil ama bu ümitli olmayı, popoyu kaldırıp bir şeyler yapmaya engelliyor mu? 15 yaşında ne gördü de bitti? Hayat hikayesini bilmem ama genel olarak herkesin bitik olduğunu söylüyorsan ben sana söyleyeyim; o yaşta bir çocuğun hayatından beklentisi okuluna gitmek, internetten bir şeyler öğrenmek, sokağa çıkıp gezmek yani.

Herkes Rus romanında gibi takılıyor ilginç gerçekten.

Birader iyi hoş da Polyanna gibi takılmanın da alemi yok. Eline telefonu alıp iki dakika sosyal medyaya girdigin anda bile bütün negatif haber ve havaya maruz kalıyorsun. Ben 21 yaşındayım ve bu zamana kadar adaletin dahi var olduğu nadir anlara tanık ettim.

Ülkede ki yaşlılar zaten her şeyi ben bilirim modunda laf anlatamıyorsun haklı olduğun konuda bile. Dışarıya çıkıp iki gezeyim dersen köpek saldırısına mı yoksa öküz gibi araba kullanana mı kurban gideceğin belli değil. Çalışayım diyorsun ama bütün işler kölelikten beter. Bu durumda zaten hobi bile edinemiyorsun. Hele ki kirada yaşıyorsan Allah sabır versin.

Kısaca bu yaş veya yaşantı meselesi olmaktan çıkalı çok oldu.

Kısaca bu yaş veya yaşantı meselesi olmaktan çıkalı çok oldu.

Yahu nasıl bu meseleden çıktı gözünü seveyim? :LOL:

O yaşta bir çocuğun forumda gelip "hayat eski tadı vermiyor." edebiyatı yapmaması eleştirilir kardeşim. Bu yaşta çocuklara bu kadar imtiyaz verdikleri için çevresi bu haldeler. Ne bu ya sigortalı işte çalışıp çocuk mu büyütüyor? Borcu harcı mı var? Gelmiş 2020'den öncesi diyor, ne yapıyordu 9 - 10 yaşında?

Ha yetim büyümüştür, sağlık sorunları vardır, çok kötü bir hayatı vardır, ailesi zulüm gösteriyordur orası ayrı. O zaten ekstrem bir durum. Ama gelip burada hayatın ne kadar kötü olduğunu daha bu yaşta söylüyorsa o çocuğa verilebilecek cevap "herkes bitik" değil, çözümdür. Abilik etmeyi öğrenin, gören de Libya'da, Mısır'da, Afganistan'da yaşıyoruz sancak.

Ben çöpte yaşayan çocuklar gördüm, nereleri gezdim, havan saldırısında kolunu kaybetmiş çocuk gördüm. Bana gelmiş "birader" diyerek "Pollyanna'cılığa gerek yok" diyorsun. Bırak bu işleri. Karşına Irak'ta gördüğüm 9 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan birini çıkarırım karşına, önünü iliklersin. İnsanlar ne imkansızlıkta neler beceriyor.

Benim eski kız arkadaşım 2 küçük kardeşi ve bir tane de annesine kendisi çalışarak bakarken, bir yandan da cani babasının tehditleriyle uğraşırken okul bitirdi doktor oldu. Hayat tecrübem, gördüğüm şeyler senin bana Pollyanna'cılığı açıklayacağın dönemi geçeli çok oluyor kardeş.

Bu yaşta hayata küsülmez, bu yaşta yüksek farkındalığın varsa oturup kendi durumunu değiştirmeye uğraşırsın.

Ülkenin durumu iyi mi? Tabii ki değil. Ama ülkenin durumu seni kendini geliştirmekten, bir şeyler denemekten bu denli alı koyuyor mu? Kesinlikle hayır.