Yahu nasıl bu meseleden çıktı gözünü seveyim?
O yaşta bir çocuğun forumda gelip "hayat eski tadı vermiyor." edebiyatı yapmaması eleştirilir kardeşim. Bu yaşta çocuklara bu kadar imtiyaz verdikleri için çevresi bu haldeler. Ne bu ya sigortalı işte çalışıp çocuk mu büyütüyor? Borcu harcı mı var? Gelmiş 2020'den öncesi diyor, ne yapıyordu 9 - 10 yaşında?
Ha yetim büyümüştür, sağlık sorunları vardır, çok kötü bir hayatı vardır, ailesi zulüm gösteriyordur orası ayrı. O zaten ekstrem bir durum. Ama gelip burada hayatın ne kadar kötü olduğunu daha bu yaşta söylüyorsa o çocuğa verilebilecek cevap "herkes bitik" değil, çözümdür. Abilik etmeyi öğrenin, gören de Libya'da, Mısır'da, Afganistan'da yaşıyoruz sancak.
Ben çöpte yaşayan çocuklar gördüm, nereleri gezdim, havan saldırısında kolunu kaybetmiş çocuk gördüm. Bana gelmiş "birader" diyerek "Polyannacılığa gerek yok" diyorsun. Bırak bu işleri. Karşına Irak'ta gördüğüm 9 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan birini çıkarırım karşına, önünü iliklersin. İnsanlar ne imkansızlıkta neler beceriyor.
Bu yaşta hayata küsülmez kardeş, bu yaşta yüksek farkındalığın varsa oturup kendi durumunu değiştirmeye uğraşırsın.
Ülkenin durumu iyi mi? Tabii ki değil. Ama ülkenin durumu seni kendini geliştirmekten, bir şeyler denemekten bu denli alı koyuyor mu? Kesinlikle hayır.
Peki senin tavsiyen kolun var bacağın var şükür et mi yani? Olay bu kadar basit mi yani?
Tamam 15 hala genç bir yaş ancak bu yaştaki insan grubu aptal değil. Sana kısmen hak verdiğim nokta ise evet bu durum kendini geliştirmeye engel olmamasıdır. Bana gelirsek ise ben her zaman önce negatif düşünürüm ve ona göre önlem alır veya almam.
Konu sahibi ise yeterince dediğiniz gibi geçmişi nedir bilmiyoruz.