Hayatım çok kötüye gidiyor, ne yapmam lazım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 226

Uranos

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar artık bunalıma girdim kafayı yiyeceğim. Ben hayatımda kendim kadar bahtsız, şansız bir insan görmedim. Bu yıl okul değiştirdim yeni okula geçiyorum, zaten 5 yıl eski okulumda çok kötü günler geçirdim o ayrı konu. Neyse yaz tatili başladı okul kapandı, ilk başlar mutluydum okul kapandı diye en azından artık kafamı toparladım diye, daha kötü oldu. Bu sefer de ailemle sorun yaşıyoruz. Şimdi de her işime karışıyorlar, dışarı çıkmama izin vermiyorlar, evde devamlı geleceğimle dalga geçiyorlar, senden adam olmaz filan. Arkadaşım filan da yok kimsem yok. Yemin ederim kimsem yok, benim böyle bir ailem olduğu sürece benim nasıl hayatım olacak? Nasıl sosyal ortamlara gireceğim çok merak ediyorum. Sabırlı filan ol diyeceksinizdir büyük ihtimal çoğunuz ama arkadaşlar artık çok yoruldum, hayatım boyunca hep sabır çektim ama sabır taşı değilim ben de. İnsan bir noktadan sonra yoruluyor. Önerileriniz neler?

Hiç ailenize belirtmediniz mi dalga geçme durumunu?
Hocam belirttim ama ıq seviyeleri o kadar düşük ki anlamıyorlar, sende o zaman ders çalış kendine düzgün bak hayırlı çocuk ol diyorlar, yav zaten bana düzgün davransalar ben derslerime de çalışırım, kendime düzgünde bakarım hayırlı evlatta olurum, ama duramıyorlar ki bir gün bana bulaşmadan, normal olarakta psikolojim bozuluyor inadına hiç isteklerini yapasım gelmiyor.

@Uranos bazen böyle iki adet aklını s... bir araya gelip her şeyleri süpermiş kendilerine bol bol yetiyormuş gibi daha bir de çocuk yapıyor. Bu "biyolojik anne/baba"lara katlanıp dersleri falan halledip sevdiğin bir alanda üniversiteye gidip kendini geliştirip mecburen parayı bulunca sen de bunlarla dalga geçersin. Mesela ben 20 yıl önce şu an oturduğum evin arsasını alırken babam ve haber verdiği tüm sülalesi benle dalga geçmişti dağın başından arsa alıyor kendi ev yapmaya çalışacakmış mühendis misin sen haha git apartman dairesi al otur mis demişlerdi. Şimdi diyo ki birkaç kg pirzola alsam tüm masrafları karşılasam senin bahçede mangal yapıp akşam bira içebilir miyiz ben direkt s... diyorum zamanında çok dalga geçtiği hahaha dediği için.

Bu tip insanlara ana baba gözüyle değil üniversiteyi bitirene kadar şanssızlığın yüzünden katlanmak zorunda olduğun şeytani yurt müdürü falan gibi bakacaksın özel hayatınla ilgili hiçbir halt anlatmayacaksın sinirlendirdikleri her an siz iki gerizekalı yüzünden dünyaya geldim bana soran olmadı diye yüzlerine vuracaksın o an umursamıyor gibi görünseler de bazen uyuyamazlar bile böyle dediğini hatırladıkları kafalarında yankılandığı için. Benim de iki tane çocuğum var ve farkındayım ki sırf zamanında istedik diye şu anki ülke şartlarında yaşamak zorunda kaldılar bizden çok daha fazla emek harcamaları gerekiyor her türlü başarı ve imkan için.

Konsol yerine bilgisayar toplayan, tiktok yerine forumlarda gezen, boş vakitlerde reels izlemek yerine milletin maaş alarak yaptığı bi şey yapıp teknolojik gelişmeleri detaylı takip eden çocuklardan genellikle boş adam çıkmaz. Sevdikleri alanı geç olmadan tespit edip üniversitesini okur ve ünide ciddi çalışırlarsa zaten hem yatay geçiş yapabileceği diğer üniversiteler hem de çevredeki şirketler o çocuğu fark edip ele geçirir. Fark edilmezsen bile bi yerde staj falan yok pahasına çalışırken yüksek performans ve işe karşı ilgi gösterirsen kesin fark edilip kapılırsın. Ben mesela üniversitede ailem anlayabileceğin üzere pek iyi olmadığı için para alamadım ama 5 yaşından beri saz çalıyorum (5 yaşında sadece alıp elime oynuyordum ama ilgim vardı yani önemli olan da o) bir gün bara gittim ben burda çalayım mı dedim önce bi yanaşmadı ama performansı görünce hemen elinde tutmaya çalıştı, mutfaktan beleş ne istersen iç oğlum sen tabi çal burda falan dedi.

Bu aile evinde geçirdiğin dandik zamanlar hayatının tamamını kapsamayacak kendi düzenini kurup gideceksin, anaya hürmet babaya saygı onlar senin ailen diyenleri dinleme, üniversiteyi mümkünse onlarla aynı ilde seçme, hiçbir şey yokmuş süper davranmışlar gibi sanmalarına izin verme ne mal olduklarını yüzlerine ara ara vur zaten sürekli uygun ortam oluşuyor anladığım kadarıyla, özel hayatın sevgilin borçların falan hakkında hiçbir şey danışma yardımcı olmazlar sonra bir de en ufak şeyde başına kalıp dalga geçerler, kendi içinden gelen düşünceleri dinle ileride bunları huzurevine mi salarsın kendi hallerine mi bırakırsın adam olmaları için uğraşıp yanlarında mı olursun tamamen kendi kararını ver kimse bu konuda fikrini etkilemesin. Öldükleri zaman senin içinde kalan bir şey olmaması lazım ne iyi ne kötü olarak. Zamanında çok kötü davrandılarsa karşılığını ya öyle ya böyle ver yoksa içinde kalır, tam tersi bir durum varsa mesela baban bi gün böyle gel akşam bira içelim diye çağırdıysa senin de gitmek içinden geldiyse sırf eskiden bana kötü davranışmışlardı diye gitmemezlik yapma içinden geleni dinle yoksa kesinlikle hayatın pişmanlıkla geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…