EmirBey

Becerikli
Bir insan gençken yalnız olabilir. Ama bunu gençliğin verdiği enerji ve hareketlilikle pek hissetmeyebilir. Hayatta gerçekten yalnızlık ne hissettirir? Yetişkinlik ve yaşlılıkta? İnsanın Evli olmaması, çocuklarının olmaması, yanında anne babası olmadan evinde tek yaşaması vb. durumlardan bahsediyorum. En güzel şey yalnızlık değildir bence, herkesin bir arkadaşa ihtiyacı var illa ki.

Birkaç tane sağlam arkadaşınız olsun yeterli. Onun dışında çok insanla uğraşmak insana sıkıntı veriyor. En iyisi yalnız kalmak.

Bu benim alanım bununla ilgili satır satır bilimsel yazı yazabilirim ama daha içten kısa ve net bir şey söylemek istiyorum. Ben yalnız kalmayı, kendisiyle vakit geçirmeyi çok seven biriyim ama pandemide uzun süre yalnız kaldığım bir dönem vardı gerçek anlamda yalnız olduğum bir dönem... Kitaplarım, filmlerim, dizilerim, oyunlar, kahvem, her şeyim vardı dedim tadını çıkart Sıla. Birkaç gün harika gitti her şey ama sonra çeşitli hastalıklarım olmaya başladı. Bir gün felç mi oluyorum dedim birkaç saat sonra a tamam bu kesin karaciğer hastalığı ben gidiyorum galiba. 😂😂 Bir zaman sonra yok bu şizofreni başlangıcı evet kesin öyle n'apıcam? oldum. 😂 Yani yalnızlık bize göre değil arkadaşlar. Evet yalnız kalalım, kendimize zaman ayıralım ama dikkat edelim. Biz toplumsal varlıklarız. 👩‍👩‍👧‍👦👯‍♀️👫

Bu benim alanım bununla ilgili satır satır bilimsel yazı yazabilirim ama daha içten kısa ve net bir şey söylemek istiyorum. Ben yalnız kalmayı, kendisiyle vakit geçirmeyi çok seven biriyim ama pandemide uzun süre yalnız kaldığım bir dönem vardı gerçek anlamda yalnız olduğum bir dönem... Kitaplarım, filmlerim, dizilerim, oyunlar, kahvem, her şeyim vardı dedim tadını çıkart Sıla. Birkaç gün harika gitti her şey ama sonra çeşitli hastalıklarım olmaya başladı. Bir gün felç mi oluyorum dedim birkaç saat sonra a tamam bu kesin karaciğer hastalığı ben gidiyorum galiba. 😂😂 Bir zaman sonra yok bu şizofreni başlangıcı evet kesin öyle n'apıcam? oldum. 😂 Yani yalnızlık bize göre değil arkadaşlar. Evet yalnız kalalım, kendimize zaman ayıralım ama dikkat edelim. Biz toplumsal varlıklarız. 👩‍👩‍👧‍👦👯‍♀️👫
Güzel bir açiklama olmuş.

Birkaç tane sağlam arkadaşınız olsun yeterli. Onun dışında çok insanla uğraşmak insana sıkıntı veriyor. En iyisi yalnız kalmak.

@EmirBey, Daha 17 yaşındayım hocam. Öğrenciyim. :D
Bu yaşta kiminle uğraştın da çok insanla uğraşmak sıkıntı veriyor diyorsun. Dediğin doğru da ne yaşadın?

Yalnızlık insana yokmuş gibi görünmeyi hissettirir. Bazen iyi yanları da oluyor, kendine değer vermeyi ve sakinliği vadediyor ancak çok da yalnız olmak ya da kalmak iyi değil. Felsefi konuşmaya gerek yok, arkadaş edinmek ya da biriyle sohbet etmek zor değil. Ya vakti bekleyin ya da vakti ayağınıza getirin, yalnız kalmazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
@EmirBey, Kendim şahsi olarak pek bir şey yaşamadım. Oldum olası insanları, kalabalığı, yüksek sesi seven birisi değilim. Çevremdeki insanları gözlemlediğim, onların tecrübeleri, tavsiyeleri ile şekillendim diyebilirim. Bunun sonucunda ise insanlarla genel olarak uğraşmayı ve ilgilenmeyi sevmiyorum. :)