Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Müslüman'lik gibi kiskancligi yasaklamayan dinlerde bu tarz sapkinliklarin daha fazla goruldugune hepimiz zaten gozlerimizle sahit oluyoruz. Bastirilmis duygular, bastirilmis durtuler, tabularin insanlari sapkinlastirmakta etkisi gercekten cok buyuk. Begenmeyen karsi tezini sunsun, ben de merak ediyorum, psikoloji bilen kac kisi var bu forumda?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
İnsanların yaptığı kötülüklerin nedenini iyiliği, merhameti, kötülüğe kötülükle karşılık vermemeyi öğütleyen bir dine suç buluyorsunuz ya ne diyeyim.Müslüman'lik gibi kiskancligi yasaklamayan dinlerde bu tarz sapkinliklarin daha fazla goruldugune hepimiz zaten gozlerimizle sahit oluyoruz. Bastirilmis duygular, bastirilmis durtuler, tabularin insanlari sapkinlastirmakta etkisi gercekten cok buyuk. Begenmeyen karsi tezini sunsun, ben de merak ediyorum, psikoloji bilen kac kisi var bu forumda?
- Makaleler
- 1
Sadece soyleyerek olmuyor bu isler maalesef isin bir de bilimsel kismi var.İnsanların yaptığı kötülüklerin nedenini iyiliği, merhameti, kötülüğe kötülükle karşılık vermemeyi öğütleyen bir dine suç buluyorsunuz ya ne diyeyim.
Tabii çok üzücü olaylar fakat ben şuna dikkat çekmek istiyorum ki bana göre "insanın" yaptığı kritik hatalardan biridir. İnsan "insanın yaşamasını (yaşaması derken hayatta olmasını)" iyi durum olarak görüyor (bu akıl almaz bir hatadır) mesela bir çocuk hayatın/yaşamın sıkıntısını -üzüntüsünü-kederini belli yaşa gelmiş insan gibi algılamaz. Ve sebebi ne olursa olsun aniden ölmesi esasen sanıldığı kadar kötü bir durum değildir. Fakat aynı çocuğu öldürmeden, sıkıntı, üzüntü, stres, mutsuzluk ve bunun sonucu fiziksel hastalık olacağından bu şekilde on yıllarca yaşatmak akıl almaz bir "kötülüktür" ben insan zihninin bunu maalesef "algılayamadığını" düşünüyorum. Yani bu çocuklardan birisi hayatta kaldığını ve 50 yaşına kadar akıl almaz psikolojik sorunlar yaşadığını düşünün (acı, keder, üzüntü, sıkıntı, stres) bence birçok insan "sorun yok hayatta" diyecektir. "kötü durumun" ne olduğunu kavramakta ortalama bir insanın akıl almaz eksiklikleri var diye düşünüyorum.
Gel şimdi bana Diamond haksız de. Anadolu irfanı ağabey.Ufuk Tatar
Hatay’da kayboluşunun ardından 8 gün boyunca aranan küçük Ufuk'un kaybolduktan 4 gün sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Cesedine dik kayalık bir bölgede ulaşıldı.
Eki Görüntüle 82203
Pelda K.
12 yaşındayken dayısının oğlu tarafından kaçırılan ve alıkonulduktan sonra 18 yaşına girmeden iki çocuk sahibi olan Pelda kalbinden vurularak öldürüldü.
Eki Görüntüle 82204
Arda Cemal
Kocaeli'de "düştü" denilerek hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki Arda'nın bağırsağında hasar bulundu ve 16 günlük savaşın ardından hayatını kaybetti. Cinsel istismara maruz kaldığı belirtilen ve sert bir cisimle vurularak yaralanan minik Arda'nın kafasında yanık tespit edildi.
Eki Görüntüle 82205
EYLÜL YAĞLIKARA
Ankara’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Eylül'ün vücudunda kesici delici alet izlerine rastlandı, cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlendi.
Eki Görüntüle 82206
LEYLA AYDEMİR
2018 yılında 4 yaşındaki Leyla'nın cansız bedeni, 18 günün ardından köyünün 3 km uzağında bulundu. Babasının kuzeni tarafından istismar edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.
Eki Görüntüle 82211
IRMAK KUPAL
2016 yılında evinin önünde oynarken kaybolan Irmak Kupal, komşuları Himmet Aktürk tarafından tecavüze uğradıktan sonra vahşi bir şekilde öldürüldü. Olaydan kısa bir süre sonra Irmağın babası cinnet geçirip eşini ve diğer çocuğunu öldürüp intihar etti.
Eki Görüntüle 82212
GİZEM AKDENİZ
2014'te Adana'da kaybolan Gizem Akdeniz'in katili, ablasının sevgilisi ve babasının kuzeni çıktı; Gizem'i diri diri yaktığı ortaya çıktı.
Eki Görüntüle 82213
EYLÜL UMUTLU
2017'de kaybolan 6 yaşındaki Eylül'ün cesedi bir inşaatta, bavul içinde bulundu; istismar edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edildi.
Eki Görüntüle 82214
Narin Güran
Diyarbakır'da 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni evinin 3 km ötesindeki derede çuval içerisinde bulundu.
Eki Görüntüle 82217
Eymen Bebek
Bu melek yüzlü kardeşimiz, annesi ve annesinin erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldü. Cesedi poşete koyulup tandıra atılıp günler sonra tesadüf eseri bulunarak cinayet çözüldü. Bilirkişi raporunda Eymen'in yaşça büyük bir erkeğin istismarına uğradığı görüntülerin olduğu, Eymen'in bir araçta tamamen çıplak halde ve vücudu ile yüzünde darp izinin görüldüğü fotoğrafların bulunduğu belirtildi.
Eki Görüntüle 82215
Hayat ne garip değil mi? Hayatta bir çocuğun en değerli varlığı annesi onun sonu oluyor![]()
- Makaleler
- 1
Gel şimdi bana Diamond haksız de. Anadolu irfanı ağabey.
A quote by George Carlin
Never underestimate the power of stupid people in large groups.
www.goodreads.com
Bu, insanlara o ozguveni veren. Sozum meclisten disari bu arada ustunuze alinmayin.
Neden? Sadece neden?
Okudukça içim karardı bu kadar kötü ve vahşice islenen cinayetler icin ayri bir yasa cikartilmali ve direk idam edilmeliler. Aldiklari nesef bile israf.