5070 Ti ile 5080 arasında kalmıştım hocam ben de. Monitörüm 4K ve hikaye oyunları oynuyorum lakin rekabetçi oyunları da Low ayarda try hard oynadığım için işlemci top seviye olması lazım. O halde 5070 Ti ve 9800X3D ile toplasam sizce 4K hikayelide memnun eder mi yoksa 5080 şart mı? Şartsa eğer bütçeyi zorlamam gerekecek.

5080 şart değil ama bu bütçede en doğru karar 5080 almak olurdu. 4K için 9700X yeterli bir işlemci ama daha yüksek istiyorsanız üstteki arkadaşın attığı sisteme bakabilirsiniz.

Bu baya iyi duruyor hem 5080 hem 9800x3d. Fiyatı da aşmıyor beni fakat kasanın içindeki psu sorun çıkartmasın hocam ? Hangisini kastettiniz bu arada vento 850 watt mı ?
Evet hocam 102 TL ekleyen. Sorun olmaz Vento kötü bir marka değildir. Fakat tüm teknoloji ürünlerinde kesin sorun olmaz diyemeyiz bunu da ekleyelim. :)

Dün bakarken elektrik gitmişti. Gamepower akvaryum kasasında MSI güç kaynağı var. İyi diyorsanız ve arkadaşın da onu sergileyecek alanı varsa almasını öneriri misiniz? @efebatiin

Ben bir de yerinizde olsam 6000 MHz CL30 bellek alırdım. Halen forumda 6000 MHz üstü belleklerde sorunlar yaşayan çok kullanıcı gördüm. Yukarıdaki kasa yükseltmesi yerine de 5080 OC versiyonu da alınabilir.

2025-04-08_05-34.webp

Dün bakarken elektrik gitmişti. Gamepower akvaryum kasasında MSI güç kaynağı var. İyi diyorsanız ve arkadaşın da onu sergileyecek alanı varsa almasını öneriri misiniz? @efebatiin

100TL farkla Vento alması bence daha doğru olur. Konu sahibi akvaryum istiyorsa tercih edebilir ama Gamepower çok iç açıcı bir marka değil :D