Craniax

Çalışkan
İtopya'dan bir hazır sistem topladım ancak kasada sadece 2 fan çıkıyor. Benim elimde de Lian Li Vector 100r mini kasa var. Hazır sistemle gelen kasayı satıp bu kasayı kullanmak istiyorum; hem fan sayısından hem de görünüşünden dolayı. Sistemdeki parçaları test edip montajlıyorlar diye biliyorum. Bu işlemden sonra montajlanmış kasayı yeni kasaya taşımak mı daha iyi olur yoksa direkt demonte şekilde alıp evde kendim mi birleştirmeliyim? Ya da şu anda elimde olan kasayı iade edip 2 tane daha fan mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi yeni bir kasaya taşımak için tüm kabloları sökmen gerekiyor. Yani sistemin toplu gelmesi bir işine yaramayacak çünkü çoğu şeyi tekrar sökmüş olacaksın. İşlemci, SSD, Ram gibi bileşenler sökülmeden de taşınır ama zaten onların bir zorluğu yok. Asıl zahmetli olan tüm kabloları söküp yeni kasada geri toplamak. Kısaca demonte olarak gönderilmesi senin işini bayağı kolaylaştırır. Sökme aşamasını atlamış olursun.

Senin durumunda demonta gelmesi çok daha iyi tabii ki ama yukarıda arkadaşın dediğin gibi kendin parçaları satın alıp toplasan daha iyi olur

Demonte gelmesi ve kendinizin toplaması daha iyi bana kalırsa. Kargoda kasa camı vs patlarsa tüm parçalar için endişelenmezsiniz en azından. Tüm parçaları açan ilk kişi siz olacaksınız ayrıca. Montajlı olmasının ise iki avantajı var. Birisi dümdüz montaj diğeri ise kablolama. O kasayı toplayan elemanlar bir yerde makine oluyorlar. Sen ben zor yaparız onların yaptığı kablolamayı. Ben 2023'te bir kere denedim. Plastik kelepçe ucu keserken parmağıma bıçak vurdum. Çok derin kesmedi ama izi kaldı beyaz. Böyle kazalar olabiliyor işte.