Hazır sistemde kasa fanları ve RGB sistemi çalışmıyor

Magmaus31

Uzman
Merhaba, iyi günler herkese. Hazır kasa aldım bir siteden ve hiçbir sıkıntısı yoktu. Fakat 3-4 ay sonra bilgisayarı sabah uyanıp açtığımda fanların çalışmadığını, RGB sisteminin de çalışmadığını gördüm.

Bu sorun 2 haftadır düzenli olarak devam ediyor. Ekran kartının fanlarında bir sorun yok, ancak bunu çözmek için her gün bilgisayarı açtıktan bir süre sonra bekleyip kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Sorun düzeliyor, fanlar çalışıyor, RGB sistem düzenli çalışıyor ama her gün bilgisayarı açıp kapatmak zorunda kalıyorum. Çözümünü bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim. 2-3 saatte bir kontrol edeceğim burayı. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tutukluk yapiyordur kontrolcu veya usb portu.

Hocam nasıl düzelteceğim bir bilgin var mıdır?

Banlıydım yazamadım kusura bakma. Garanti olmayan bir yöntemi söylüyorum çünkü tek bulabildğim yöntem bu. Şalteri kapat, RGB kontrolcün var ise bağlı olan 3 pinli veya 4 pinli kablolarının kontrolcüden sök, sonra SATA bağlantısını çıkar. USB portuna giden kabloyu da çıkar. Tek bir USB portun varsa yapacak bir şey yok yine oraya tak, SATA bağlantısını tekrar yap, sadece tek bir RGB kablosunu kontrolcüye tak. Bakalım kontrolcü mü naneyi yemiş yoksa RGB ürünler mi? Bu işlemi yaptığımda çözülmüştü. Eğer kontrolcü olmadan kullanıyorsan yine şalteri kapat aç yap. Söylediklerimde işe yaramadıysa ondan başka bir çözüm bilmiyorum maalesef. Kasa modelin ne?

Corax Silver | AMD Ryzen 5 5600 | 16 GB DDR4 | Gigabyte RTX 4060 Ti 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı hocam deniyip geri dönüş sağlıcam.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…