Kısaca özetlemek gerekirse, hazır bir sistemi montajlayıp satmak istediklerinde TRT bandrolü, CE, TSE gibi izinlerin alınması ve ilgili ücretlerin ödenmesi gerekiyor. Bu noktada iki seçenek kalıyor: Ya vergisini ödeyip %20 zamlı şekilde hazır almak ya da parçaları ayrı ayrı alıp evde toplamak. Siz ne düşünüyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Kısaca özetlemek gerekirse, hazır bir sistemi montajlayıp satmak istediklerinde TRT bandrolü, CE, TSE gibi izinlerin alınması ve ilgili ücretlerin ödenmesi gerekiyor. Bu noktada iki seçenek kalıyor: Ya vergisini ödeyip %20 zamlı şekilde hazır almak ya da parçaları ayrı ayrı alıp evde toplamak. Siz ne düşünüyorsunuz?
Denecek söz yok gerçekten. Umarım bir ara gözleri doyar...
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackraven
Üstün
Öyle bir şey olmayacak. Sistemleri "hazır sistem" adı altında satmayacaklar da farklı bir isim altında satacaklar yanına da formalite bir bedel ile "toplama hizmeti" ekleyecekler oldu bitti maşallah. Buradaki sıkıntı firmaların bu sistemleri hazır sistem gereksinimlerini sağlamadığı halde hazır sistem adı ile satmasıydı. Bu isimlendirmeyi kullanmazlarsa sıkıntı yaşamazlar. Eski devran devam eder. Mesut Çevik her şeyi abartarak anlattığı gibi bunu da abartarak anlatıyor.
Hellmonger
Becerikli
Klasik vatandaşı soyma sistemi hükumet sağ olsun paraları bitirdikçe daha çok saldırıyor. Vatandaşa yapıştırdıkça şahlanıyoruz diyorlar.
İsimlendirme ile olsa kardeşim bunlar salak mı? "hazır sistem" değil de "birleşik sistem" deyince kurtulacaklar mı yani? Bu kadar mı basit çözüm? Her türlü alır bu hükumet o parayı.
Millet de sistemi toplamadan alacak. Bilenler kendi bilmeyenler mahalle bilgisayarcıları ve PC kurmayı bilen eş dost yapacak...
Sonuç: Her türlü zam gelecek. Şahlanmak kolay değil Almanya'nın Amerika'nın bizi daha çok kıskanması çatlaması için şart.
Öyle bir şey olmayacak. Sistemleri "hazır sistem" adı altında satmayacaklar da farklı bir isim altında satacaklar yanına da formalite bir bedel ile "toplama hizmeti" ekleyecekler oldubitti maşallah. Buradaki sıkıntı firmaların bu sistemleri hazır sistem gereksinimlerini sağlamadığı halde hazır sistem adı ile satmasıydı. Bu isimlendirmeyi kullanmazlarsa sıkıntı yaşamazlar. Eski devran devam eder. Mesut çevik her şeyi abartarak anlattığı gibi bunu da abartarak anlatıyor.
İsimlendirme ile olsa kardeşim bunlar salak mı? "hazır sistem" değil de "birleşik sistem" deyince kurtulacaklar mı yani? Bu kadar mı basit çözüm? Her türlü alır bu hükumet o parayı.
Millet de sistemi toplamadan alacak. Bilenler kendi bilmeyenler mahalle bilgisayarcıları ve PC kurmayı bilen eş dost yapacak...
Sonuç: Her türlü zam gelecek. Şahlanmak kolay değil Almanya'nın Amerika'nın bizi daha çok kıskanması çatlaması için şart.
Ben TRT izlemiyorum, neden bilgisayar alırken vergisini ödüyorum?
Blackraven
Üstün
Evet bu kadar basit. Örneğin vitaminler sağlık ürünü olduğu halde sağlıksal denetimlere ve yönetmelik gereksinimlerine girmemek adına "sağlıksal ürün değildir" derler "ilaç" veya ilgili yönetmelikte geçen hiçbir şeyi kullanmazlar dolayısıyla da sıkıntı yaşamazlar.
Şimdi diyorsunuz ya sistemi toplamacıdan parça şeklinde alacak bla bla bla. O toplamacı firmanın "kardeşim ben sistem toplama hizmeti de sunuyorum ₺10 ödeyerek sisteminizi toplatabilirsiniz" demesine karşı yasal ne engel var?
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Zaten bir süredir 0.01TL falan montaj ücreti alıyordu ve "tek parça olarak değerlendirilmez" yazıyordu bazı firmalar. Önlemlerini çoktan aldılar yani.
Blackraven
Üstün
Zaten bir süredir 0.01TL falan montaj ücreti alıyordu ve "tek parça olarak değerlendirilmez" yazıyordu bazı firmalar. Önlemlerini çoktan aldılar yani.![]()
Benim 2021 yılında aldığım İtopya sisteminde bile ₺1'lik "sistem montaj bedeli" gözüküyor.
Yeni konular
-
Rehber FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-