Detaylar
Kim cevapladı?"Just one more dollar"Abi size tam olarak ne kadar lazım, ülkece 1 veya 2 ay dişimizi sıkarız yani? Böyle saçma sapan vergileri getirmeseniz.
- Makaleler
- 1
Kısaca özetlemek gerekirse, hazır bir sistemi montajlayıp satmak istediklerinde TRT bandrolü, CE, TSE gibi izinlerin alınması ve ilgili ücretlerin ödenmesi gerekiyor. Bu noktada iki seçenek kalıyor: Ya vergisini ödeyip %20 zamlı şekilde hazır almak ya da parçaları ayrı ayrı alıp evde toplamak. Siz ne düşünüyorsunuz?
TRT izlemeyen birinden bu vergi niye alınir ki? Ben TV bile izlemiyorum.
Hellmonger
Becerikli
Evet bu kadar basit. Örneğin vitaminler sağlık ürünü olduğu halde sağlıksal denetimlere ve yönetmelik gereksinimlerine girmemek adına "sağlıksal ürün değildir" derler "ilaç" veya ilgili yönetmelikte geçen hiçbir şeyi kullanmazlar dolayısıyla da sıkıntı yaşamazlar.
Şimdi diyorsunuz ya sistemi toplamacıdan parça şeklinde alacak bla bla bla. O toplamacı firmanın "kardeşim ben sistem toplama hizmeti de sunuyorum ₺10 ödeyerek sisteminizi toplatabilirsiniz" demesine karşı yasal ne engel var?
Amaç para koparmak vergi bandrol vs. adı değişiyor sadece. Hazır PC satamayacaklar adı değişse de kapsamı aynı şey. Birleştirip sattığı takdirde hükumet bandrolü satar parayı alır. Sonuç olarak da zam bize girer.
Ben toplamacıdan parça parça alacak demedim İtopya'dan gider parçaları alır. Evinde dizersin. Bandrol vs durumu da olmaz.
Ya da bilmiyorsan bir mahalle PC işi yapan adama gider 3-5 neyse verir toplatırsın.
Ayrıca benim bildiğim bu ülkedeki satıcılar o tek tek mallara da bandrol zammını geçirir yine bir şey değişmez. Kısaca her türlü giren halka girmiş olacak. Bu hükumet zam hükümeti. Satıcılar da bu duruma adapte oluyor beraber yürüyorlar.
Blackraven
Üstün
Amaç para koparmak vergi bandrol vs. adı değişiyor sadece. Hazır PC satamayacaklar adı değişse de kapsamı aynı şey. Birleştirip sattığı takdirde hükumet bandrolü satar parayı alır. Sonuç olarak da zam bize girer.
Ben toplamacıdan parça parça alacak demedim İtopya'dan gider parçaları alır. Evinde dizersin. Bandrol vs durumu da olmaz.
Ya da bilmiyorsan bir mahalle PC işi yapan adama gider 3-5 neyse verir toplatırsın.
Ayrıca benim bildiğim bu ülkedeki satıcılar o tek tek mallara da bandrol zammını geçirir yine bir şey değişmez. Kısaca her türlü giren halka girmiş olacak. Bu hükumet zam hükümeti. Satıcılar da bu duruma adapte oluyor beraber yürüyorlar.
Yok öyle bir şey olmayacak. Aynı tas aynı hamam devam edecek sadece kılıfına uyacak firmalar. Mesut Çevik'in ne dediği doğru çıkmış da bu çıkacak? Güldürmeyin.
Hayır bahsettiği şey gerçek olsa şu an bütün firmalar montaj muhabbetini kaldırmıştı ama hepsi aynı tas aynı hamam devam ediyor. Sadece başlıkların sonuna "sistem tavsiyesi" eklemişler sanırım. Ürün fiyatları artar mı artmaz mı firmalar bunu bahane edip alacakları cezayı bizden çıkartırlar mı bilemem ama aynı şekil websitesine girip hazır sistem almaya devam edeceğiz.
Hellmonger
Becerikli
Yok öyle bir şey olmayacak. Aynı tas aynı hamam devam edecek sadece kılıfına uyacak firmalar. Mesut çevik'in ne dediği doğru çıkmış da bu çıkacak? Güldürmeyin.
Hayır bahsettiği şey gerçek olsa şu an bütün firmalar montaj muhabbetini kaldırmıştı ama hepsi aynı tas aynı hamam devam ediyor. Sadece başlıkların sonuna "sistem tavsiyesi" eklemişler sanırım. Ürün fiyatları artar mı artmaz mı firmalar bunu bahane edip alacakları cezayı bizden çıkartırlar mı bilemem ama aynı şekil web sitesine girip hazır sistem almaya devam edeceğiz.
Umarım öyle olur ben her zaman tüketicinin yanındayım. Mesut çevik in videosunu izlemedim bile. Zaten çoğu şeyi abartarak söylemeyi çok sever. Bilgi konusunda çok daha iyi kanallar var onlara bakarım ya da yabancılara.
Homixidesynn
Çalışkan
Bir yolu bulurlar,ya parçalara tek tek 20% vergi koyarlar yada toplayan firmayı seve seve o 20% vergisini alacaklar yani,her şeye TRT vergisi var tek hazır sistemlerde yok, yaparlar çok güzel şekildeÖyle bir şey olmayacak. Sistemleri "hazır sistem" adı altında satmayacaklar da farklı bir isim altında satacaklar yanına da formalite bir bedel ile "toplama hizmeti" ekleyecekler oldu bitti maşallah. Buradaki sıkıntı firmaların bu sistemleri hazır sistem gereksinimlerini sağlamadığı halde hazır sistem adı ile satmasıydı. Bu isimlendirmeyi kullanmazlarsa sıkıntı yaşamazlar. Eski devran devam eder. Mesut Çevik her şeyi abartarak anlattığı gibi bunu da abartarak anlatıyor.
Blackraven
Üstün
Bir yolu bulurlar,ya parçalara tek tek 20% vergi koyarlar yada toplayan firmayı seve seve o 20% vergisini alacaklar yani,her şeye TRT vergisi var tek hazır sistemlerde yok, yaparlar çok güzel şekilde
Her şeyde TRT vergisi yok. TRT vergisinin gereksinimleri bellidir. Mesut Çevik'in abartısı bu. Bir şey değişmeyecek.
Videoyu izlemedim ama Mesut Çevik anlattıysa başka yerden para aldığı için dünyanın sonu gibi anlatmıştır kesin.