Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Sıfır HDD artık neredeyse hiç kalmadı.
Emre.py
Üstün
Maalesef evet hocam. İkinci el güvenesim gelmiyor HDD'de.
- Makaleler
- 62
Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi sitelerden alabilirsiniz.Maalesef evet hocam. İkinci el güvenesim gelmiyor HDD'de.
Kardinall
Uzman
Tavsiyem artık almaman olur. Fiyatlar hem çok yüksek hem de güvenilir bulman çok zor. Amazon harici bir yere bakmanı tavsiye etmem. Hepsiburada gibi güvenilir bir sitede bile durum şöyle; Hepsiburada 1 TB WD
Almak istersen de sana tavsiyem öncelik RPM değerinde 7200 altında olmasın, zaten üstünde çok bir değer yok. Ön bellek 64 MB ve bilindik markalardan olsun. 2012'de Seagate Barracuda almıştım hâlâ kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.
Almak istersen de sana tavsiyem öncelik RPM değerinde 7200 altında olmasın, zaten üstünde çok bir değer yok. Ön bellek 64 MB ve bilindik markalardan olsun. 2012'de Seagate Barracuda almıştım hâlâ kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Sentinel yazılımıyla sağlık testi yapın. Bozuk kesim (bad sector) olup olmadığını kontrol edin. Bununla birlikte HDD'ye çalışırken dokunmayın, yerini değiştirmeyin. Çünkü SSD gibi değildirler. Mekaniktir ve içinde hareketli parçalar vardır. Bu sebeple yazılan disk üzerindeki bölümlerde bozulma meydana gelebilir. Ben de depolama amacıyla kullanıyorum. Sabit olarak duıruyorlar ve şimdilik bir sorun yok.
Öküz
Uzman
Depolama niyetine kullanacaksan bile 2.5" almayın küçücük dosyayı bile 1 saatte atıyor içinden video film açmaya kalksanız takılabiliyor öyle leş bir HDD. 7200Rpm 3.5" ardından bir HDD kutusu;
Bunlardan birisi ile taşınabilir HDD yapılabilir lakin bana sorarsan bu mantıklı mı? Bu da mantıklı değil 400-500TL gibi bir fiyat farkıyla 1TB olmasa da 500GB Sata3 SSD + kutu alınabilir eğer bir 500TL daha eklenirse Samsung'un taşınabilir T serisi SSD'leri var hiç adaptöre falan gerek kalmaz ama ikinci el olarka satılıyor stokta yok al direkt USB3.0 ile bağla kullan. Eğer ki bir 500 daha atarsan kenara Nvme 500GB PCI SSD + Kutusuyla alınabilir içine direkt işletim sistemi bile kurarsın bilgisayarını yanında götürmüş olursun.
Senin yerinde olsam bütçe sıkıntım varsa ikinci el Samsung T5 500GB olanı alırdım yoksa Nvme kutulu 512GB PCI SSD yi.
Bunlardan birisi ile taşınabilir HDD yapılabilir lakin bana sorarsan bu mantıklı mı? Bu da mantıklı değil 400-500TL gibi bir fiyat farkıyla 1TB olmasa da 500GB Sata3 SSD + kutu alınabilir eğer bir 500TL daha eklenirse Samsung'un taşınabilir T serisi SSD'leri var hiç adaptöre falan gerek kalmaz ama ikinci el olarka satılıyor stokta yok al direkt USB3.0 ile bağla kullan. Eğer ki bir 500 daha atarsan kenara Nvme 500GB PCI SSD + Kutusuyla alınabilir içine direkt işletim sistemi bile kurarsın bilgisayarını yanında götürmüş olursun.
Senin yerinde olsam bütçe sıkıntım varsa ikinci el Samsung T5 500GB olanı alırdım yoksa Nvme kutulu 512GB PCI SSD yi.
internet angel
Çalışkan
Sıfır HDD almayı düşünüyorum ama 2.5 inch boyutunda olanların galiba sıfırı yok. Depolama için kullanacağım. Ne yapabilirim?
Neden SSD almıyorsun?
Son düzenleyen: Moderatör:
Emre.py
Üstün
Bu paraya sağlam bi SATA SSD alırım daha iyi o zaman. Harddisk kutusu ile de kullanabilirim çünkü laptopum var o yüzden M2 düşünmüyorum.Tavsiyem artık almaman olur. Fiyatlar hem çok yüksek hem de güvenilir bulman çok zor. Amazon harici bir yere bakmanı tavsiye etmem. Hepsiburada gibi güvenilir bir sitede bile durum şöyle; Hepsiburada 1 TB WD
Sadece ama sadece fotoğraf ve telefon yedekleri tutacağım için, nispeten biraz daha sağlam olan HDD almayı düşünüyordum ama SATA SSD alacağım gibi. Laptopum olduğu için de sürekli kullanmayacağım, tak-çıkar halde kalacak. O yüzden HDD düşünüyordum.
SATA SSD almam mantıklı olur mu peki? Uzun süre değiştirmeden kullanmak istiyorum.Depolama niyetine kullanacaksan bile 2.5" almayın küçücük dosyayı bile 1 saatte atıyor içinden video film açmaya kalksanız takılabiliyor öyle leş bir HDD. 7200Rpm 3.5" ardından bir HDD kutusu;
Yeni konular
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-
Elektronik Hepsiburada satıcılı anakartlarda 1.000 TL indirim fırsatı
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-