Mesern

Uzman
İkinci el HDD bakınıyorum ama nereye baksam hepsinin sağlığı mükemmel, bu beni şüpheye düşürüyor. 320GB HDD üretimi durdu diye biliyorum ama onların bile sağlığı %100. HDD alırken tam olarak neye dikkat etmem lazım?

İkinci el HDD bakınıyorum ama nereye baksam hepsinin sağlığı mükemmel, bu beni şüpheye düşürüyor. 320GB HDD üretimi durdu diye biliyorum ama onların bile sağlığı %100. HDD alırken tam olarak neye dikkat etmem lazım?

Yazdırma süresi ve bad sector olup olmadığı kontrol edilmeli. Bunlar fiziksel cihazlar olduğu için ömürleri uzun olsa da hasar almaları daha olası oluyor, risk de burada aslında. Yoksa artık sıfır diyebileceğimiz HDD üretimi neredeyse kalmayacak düzeye indi. Bendeki 7 yıl aralıksız NAS'ta kullanılmış HDD'ler bile şu an dönüp baktığımda sorunsuz ve %100 sağlıktalar.

@HDDKullanıyorum bence bu konuda daha detaylı anlatabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeniden tahsis edilmiş, bekleyen ve düzeltilemeyen sektörler diskin bozulmaya başladığını gösterir. Hepsi 0 olmalı. Çalışma saati düşükse disk güvenli demektir.

Başlatma durdurma sayısı 44.000.
Güç açma süresi 659 gün yazıyor, güvenli midir?
Değilse ortalama kaç olanlar tercih edilmeli?
@erdym @SpeedBeast34
Birde bad sector testi hangi uygulamadan yapılıyor? Satıcıdan isteyeyim.

Son düzenleme:
Başlatma durdurma sayısı 44.000.
Güç açma süresi 659 gün yazıyor, güvenli midir?
Değilse ortalama kaç olanlar tercih edilmeli?
@erdym @SpeedBeast34
Bir de bad sector testi hangi uygulamadan yapılıyor? Satıcıdan isteyeyim.

15.800 saat orta seviye, çok iyi değil ama sektör hataları 0 ise alınabilir.
Tercih edeceğin saat 10.000 altı olsun.
Bad sector testi için HD Tune error scan iste.

Bad sector ve saatlere bakılabilir.
Ben de bir süre önce 600 liraya 1 TB HDD aldım. Gayet iyi çalışıyor.
HDD'lerde sağlık pek düşmüyor zaten.
Ancak HDD'lerde her an mekanik aksam kaynaklı arıza oluşabilir. Bunu bilerek almak gerek.

Yazdırma süresi ve bad sector olup olmadığı kontrol edilmeli. Bunlar fiziksel cihazlar olduğu için ömürleri uzun olsa da hasar almaları daha olası oluyor, risk de burada aslında. Yoksa artık sıfır diyebileceğimiz HDD üretimi neredeyse kalmayacak düzeye indi. Bendeki 7 yıl aralıksız Nas'ta kullanılmış HDD'ler bile şu an dönüp baktığımda sorunsuz ve %100 sağlıktalar.

@HDDKullanıyorum bence bu konuda daha detaylı anlatabilir.

Western Digital olanlara bakmaya çalışın, Seagate olanlara göre daha sağlamlar. Onun dışında, normal bir disk alır gibi sağlık ve kullanım süresi gibi değerlere bakın. Bad sector durumuna dikkat edin ve alın çok fazla kafa yormaya gerek yok.