peaceswitz
Becerikli
Merhaba, ikinci el SATA veya M2 SSD alırken SSD sağlığına bakmak önemli mi? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Böyle bir şey yok. Yüzdesel sağlık %0 olsa dahi disk sıfır sıkıntı ile çalışmaya devam edebilir. Bu değere bakarak SSD alınmaz.
Merhaba, ikinci el SATA veya M.2 SSD alırken SSD sağlığına bakmak önemli mi? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Anakartımda maalesef M.2 portu 1 adet ve orası da mevcutta dolu. O yüzden SATA'ya yöneldim ve 3 farklı tercihim var; Crucial BX500, HP S700, Sandisk SSD Plus. Sadece oyun kurulumu için kullanılacak.S.M.A.R.T. verilerine bakman gerekiyor. Yüzdesel sağlık çok önemli değil. Yazılan veri miktarına bak. Bir de hız testleri gerçekleştir.
Alacağın marka ve model de önemli. Alacağın diski paylaşırsan ona göre yorumda bulunurum. Çok alt markaları tercih etmemeni tavsiye ederim.
Böyle bir şey yok. Yüzdesel sağlık %0 olsa dahi disk sıfır sıkıntı ile çalışmaya devam edebilir. Bu değere bakarak SSD alınmaz.
S.M.A.R.T. Verilerine bakman gerekiyor. Yüzdesel sağlık çok önemli değil. Yazılan veri miktarına bak. Bir de hız testleri gerçekleştir.
Alacağın marka ve model de önemli. Alacağın diski paylaşırsan ona göre yorumda bulunurum. Çok alt markaları tercih etmemeni tavsiye ederim.
Hocam hata mı oldu bilmiyorum ama MX500 değil, BX500.@peaceswitz, SanDisk SSD Plus'ın eğer ilk sürümleriyse kötü disk o. Zamanında 120 GB modelini de kullanmıştım, kısa sürede bozuldu. En son revizyonları en son tercih olarak kalabilir, NAND konusunda düzeltildi.
HP S700 giriş seviye bir model, çok tavsiye etmem ama seçenek yoksa olabilir.
Crucial MX500 üst segmente oynayan bir model, aralarından en iyisi bu. Durumu iyiyse ve fiyatı uygunsa alınır.
Özür dilerim, ben yanlış okumuşum sanırım. BX500 de diğerleri gibi giriş seviyede bir üründür. Birden fazla revizyonu var, TLC olanları alınabilir. QLC disklere pek bulaşma, düşük kapasitede. Ömürleri pek uzun olmuyor genellikle.Hocam hata mı oldu bilmiyorum ama MX500 değil, BX500.