23231

Becerikli
Merhaba HDD'li bir bilgisayar alacağım, HDD içinde Windows var. Bu HDD nasıl sıfırlayacağım? Çünkü SSD alıp SSD'ye Windows kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba HDD'li bir bilgisayar alacağım, HDD içinde Windows var. Bu HDD nasıl sıfırlayacağım? Çünkü SSD alıp SSD'ye Windows kuracağım.
Kurulum ekranında rahatlıkla biçimlendirebilirsiniz. Low Level Format atarsanız tam sıfırlamış olursunuz. En mantıklısı Low Level Format ama uzun sürebilir. Program olarak HDD Gru, LLF Format Tool gibi programlar var.

Kurulum ekranında rahatlıkla biçimlendirebilirsiniz. Low Level Format atarsanız tam sıfırlamış olursunuz. En mantıklısı Low Level Format ama uzun sürebilir. Program olarak HDD gru, LLF format tool gibi programlar var.

Low Level Format ne hocam ben bilmiyorum SSD alacağım bir tane takacağım cihaza sonra format USB takacağım?

Low Level Format atmayın. Onun amacı diski sıfırlamak değil. Diski format komutu ile tamamen sıfırlayabilirsiniz. Diski sökün, yeni alacağınız SSD’ye işletim sistemini kurun ve eski diski 2. disk olarak takın. Sonra yönetici hakları ile komut satırını açın. Eski diskiniz hangi harfe atandığından emin olun. Komut satırına: format d: /fs:NTFS /p:1 yazın. "D" eski sürücünüzün harfi için örnek olarak yazıldı. Siz kendi sürücü harfinizi yazın.

Bu, tüm diski silecektir. Ya da ücretsiz bir wipe yazılımı kurun. O da aynı işi grafik arayüzden yapar — Macrorit Data Wiper gibi.

Son düzenleyen: Moderatör: