HDD oyunlarda FPS düşmesi yapar mı?

Eski oyunlarda sıkıntı yok ama yeni oyunlarda ve özellikle sistem yeni güncel nesil ise baya fark ediyor. Oyun akacak ama akamıyor gibi oluyor; ama eski sistemlerde öyle bir durum görmedim daha.
Sistem kötü değil orta segment 9060xt 16 gb + 14400F var. Depolama falan çok gerisinde kaldı güncelleme yapmayınca. Mesela çok yer kaplıyor diye EA FC 26 oyununu hdd'ye kurdum sorun çıkartmadı takılmıyor sadece maç ekranları biraz geç yükleniyor. Ama ağır grafikli oyunlarda bi kaç kere sıkıntı yaşamıştım.

Çok normal, bir su borusu gibi düşün bunu; HDD küçük 20'lik bir boru ve geri kalan her şey büyük 100'lük boru. Bu 20'lik borudan geçen su, 100'lük boruyu doldurmaya çalışıyor. Akış var ama yeterli değil. Diğer her parça çok çok hızlı şekilde işliyor ve HDD bu hıza yetişemiyor. Arşiv için hâlâ vazgeçilmez olsa da, oyun ve gündelik işler için ufaktan miladı doldu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…