JusticeLight20

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

League of Legends oyununda çok fazla ani FPS düşüklükleri ve genel olarak bilgisayar bileşenlerime göre düşük FPS aldığımı düşünmekten ve oyunun arayüzünde falan arada bir seste takılmalar olduğundan işlemci ekran kartı HDD gibi parçaların performansını test etmek istedim. HDD için bazı uygulamalar yükledim ve çeşitli raporlar çıkarttım. Ancak anlamadığımdan size bir danışmak istedim.
Sonuçlar bu şekilde. Şu error scan kısmındaki 3.kare her daim kırmızı çıkıyor. Acaba tesadüf mü diye birkaç kez Full scan yaptım ama hep o 3.kare de kırmızı yanıyor.

HDD4.webp

HDD3.webp

HDD2.webp

HDD5.webp

Sağlık %70 gözüküyor, düşük bir rakam donanımsal bir sorun olabilir. Bir sürü de hata var. Deneyimli arkadaşlar birazdan, yorumlarlar.
Çok teşekkür ederim hocam. Vallahi gözüme en sağlıklı gözüken şey aslında %70 sağlık oranıydı o bile sıkıntı ise ufaktan değiştirme vakti gelmiş gibi. PC yi aldığımdan beri hiç dokunup değiştirmediğim bayadır kullandığım bir HDD olduğu için normal gözükmüştü o oran :D.

HDSentinel'e göre diskte 8 adet bad sector var, bu droplara sebep olabilir. Sorununun kaynağı yüksek ihtimalle HDD.
Hocam teşekkür ederim bana da öyle geldiğinden test yaptırdım. Ramlerin testini yapmıştım bir sıkıntı çıkmamıştı. Belki işlemcide de bir sıkıntı olabilir ama oyunlar için artık yetersiz kalıyor Ryzen 5 1500x. Geçenlerde pc kitlenmişti hatta kısa devre gibi bir şey olmuştu.

Hocam teşekkür ederim bana da öyle geldiğinden test yaptırdım. Ramlerin testini yapmıştım bir sıkıntı çıkmamıştı. Belki işlemcide de bir sıkıntı olabilir ama oyunlar için artık yetersiz kalıyor Ryzen 5 1500x. Geçenlerde pc kitlenmişti hatta kısa devre gibi bir şey olmuştu.
R5 1500X, aslıda LoL gibi oyunlar için yeterli düzeyde bir işlemci. Ha ama farklı oyunlar oynuyorsan bilemem, gerçekten de yükseltme gerekebilir. Bu arada sisteminde SSD yoksa kesinlikle ve kesinlikle SSD takmanı öneririm, gerçekten muazzam şekilde hızlandırıyor sistemi.

R5 1500X, aslıda LoL gibi oyunlar için yeterli düzeyde bir işlemci. Ha ama farklı oyunlar oynuyorsan bilemem, gerçekten de yükseltme gerekebilir. Bu arada sisteminde SSD yoksa kesinlikle ve kesinlikle SSD takmanı öneririm, gerçekten muazzam şekilde hızlandırıyor sistemi.
Evet bu devirde artık SSDsiz olmak çok büyük sıkıntı gibi ya. Ancak şöyle bir durum var ki benim anakartım sata ssd destekliyor. m2 nvme tarzı ssdleri desteklemiyor ve duyduğuma göre çok ciddi bir hız farkı olduğu söyleniyor bu iki tip arasında.