Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chloe Price 1

Uzman
Yer
Blackwell Academy, Oregon 🌊🔦
Şimdi laptopta HDD vardı SSD taktım, içindeki HDD'yi ise CD-ROM SATA adaptörü ile taktım. Her şey güzel ama HDD'nin içindeki verilere erişemiyorum. Kullanıcılardan tıklıyorum ama hiçbir türlü açılmıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
@Hasan Merkit, sag olun ben hallederım. mecbur beklerımde, nasıl yapıcam? anlatırmısınız?

Klasöre çift tıkladığınızda size bir güvenlik sorusu gelecek. Onu onaylayın. Ardından hareketsiz kalsa da verilerinize ve diskin hızına bağlı uzun süre beklemeniz gerekebilir. Üst barda da yeşil yükleme efekti geçecek. Bir süre sonra kullanıcı klasörünü açacak.

Bu esnada bilgisayar tüm alt klasör ve dosyaların izinlerini değiştiriyor. Bu işlem bittikten sonra klasörü açıyor.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Linux için Terminal'e fdisk -l yazıp çıktı atabilir misiniz?

Windows için aygıt yöneticisini açıp Disk sürücüleri grubunu genişleterek fotoğraf atabilir misiniz?

@Hasan Merkit,
Buyrun:
IMG_20250426_122630.webp

Cihazınız (USB'den veya diğer noktalardan taşınabilir bir disk daha takmadıysanız) doğru olarak 2 disk görüyor. Tahmin ettiğim bir sebep var. CMD'yi yönetici olarak açın. Ardından "diskpart.exe" yazın. Çıkarsa yönetici haklarını Evet'e tıklayarak kabul edin. Ardından "list disk" yazıp çıkan sonucu fotoğraf atın. Önce disk numarasını bulalım.

Bölüm listesi çıkacak. Ben bulmaya çalıştığınız bölüme (partitiona) otomatik harf verilmediğini bu yüzden gizli kaldığını düşünüyorum. Bu 2 komutu da yazıp çıktı atın beraber bakalım.
buyrun:
2.webp

bu arada anlamadıysanız kullanıcıya tıkladıgım zaman açılmıyor:
3.webp

Şimdi daha iyi anladım. Yanlış anlamışım. "diskpart" programından çıkabiliriz. Klasörün güvenlik ayarlarını ve sahipliğini değiştirmeniz veya uzun süre açılmasını beklemeniz gerekiyor. İsterseniz daha iyi yardımcı olabilmem için Anydesk açın ve uzaktan bağlanmam için bana ID verin.