HDD'den bilgisayara virüs bulaşır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serhatmorgan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 227

serhatmorgan

Uzman
Eski bir harddiskim var ve virüslü olup olmadığını bilmiyorum, sadece şüpheleniyorum. Telefonumdaki fotoğrafları ona atmam lazım ama sistemi yeni aldığım için korkuyorum takmaya. HDD'nin içinde sadece fotoğraf ve videolar var ama eski laptopumda kullanırken bir ara laptopta virüs varken kullanmıştım. Virüs olup olmadığını takmadan anlamanın bir yolu var mı yoksa taksam hemen virüs bulaşır mı?

Linux veya macOS ile bakabilirsin veriyi de öyle alman daha mantıklı olur.

Harici olarak bağlarsan, hiçbir şey çalıştırmadığın sürece virüs ana bilgisayarına geçmez diye biliyorum. Geçen sene virüslü hard diski sıfır Windows'a taktım, herhangi bir şey olmamıştı. İçinde Windows'ta vardı. Fotoğrafları alıp biçimlendirdim.

Ben de arkadaşın dediği gibi düşünüyorum. Kaspersky Premium'un 90 günlük deneme süresi var. Yüklersiniz bir şey çalıştırmadan bakarsınız.

E-postanızı girmeden anahtarı kullanınız.
3M3K9-5R92S-ZDH5Y-NA944

Hocam halihazırda Kaspersky Premium kullanıyorum. Virüslü bir şeye izin vermez heralde dimi Kaspersky?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…