Merhaba bilgisayarımda halihazırda bir Windows 10 yüklü M.2 SSD bulunmakta. Fakat ben bunun yanında elimde fazla bulunan bir HDD'ye Hackintosh yüklemek istiyorum. Bu ikisi arasında hep git gel yapsam bir sorun yaşar mıyım? Ek olarak mesela HDD'ye kurmuş olduğum Hackintosh için her defasında girerken BIOS'tan ayar yapmam lazım mı? Hayatımda hiç kurmadım ilk deneyimim olacak.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
- İkisi arasında sürekli git gel yapmak bir sorun teşkil etmez.
- Hayır, her defasında BIOS'tan ayar yapmak zorunda değilsiniz. OpenCore boot menüsünü ayarlamanız yeterli. Açılışta üç saniye bekler ve müdahale olmazsa doğrudan Windows'u açar. Müdahale edip macOS'u açabilirsiniz.
- Hayır, her defasında BIOS'tan ayar yapmak zorunda değilsiniz. OpenCore boot menüsünü ayarlamanız yeterli. Açılışta üç saniye bekler ve müdahale olmazsa doğrudan Windows'u açar. Müdahale edip macOS'u açabilirsiniz.
OpenCore boot menüsünü nasıl ayarlayabiliriz ?
OpenCore zaten yüklü olan işletim sistemlerini bulur ve varsayılan olarak da birini açar. Ama ek ayar isterseniz OCAT kullanabilirsiniz:
GitHub - ic005k/OCAuxiliaryTools: Cross-platform GUI management tools for OpenCore(OCAT)
Cross-platform GUI management tools for OpenCore(OCAT) - ic005k/OCAuxiliaryTools
Normal Hackintosh kurulumu yaptıktan sonra OpenCore Bootloader'ı kurulum yaptığın HDD'ye değil de normal kullandığın diskin boot bölümüne atacaksın.
Böylece iki işletim sistemine de oradan erişebilirsin fakat bu Windows Boot Manager'ı bozmak istemiyorum diyorsan HDD'ye kurup normal şekilde BIOS'tan disk önceliğini HDD'ye çek, oradan Windows'u da açarsın.
Yani halihazırda duran Windows 10 işletim sistemine sahip SSD'yi ellemeden, direkt olarak HDD'ye Hackintosh kuracağım şu an değil mi ?Normal Hackintosh kurulumu yaptıktan sonra OpenCore Bootloader'ı kurulum yaptığın HDD'ye değil de normal kullandığın diskin boot bölümüne atacaksın.
Böylece iki işletim sistemine de oradan erişebilirsin fakat bu Windows Boot Manager'ı bozmak istemiyorum diyorsan HDD'ye kurup normal şekilde BIOS'tan disk önceliğini HDD'ye çek, oradan Windows'u da açarsın.
Evet, öyle yap istersen. BIOS'tan ilk diski HDD seçersin sonra, zaten Hackintosh'a gireceğin menüden sağ sol yaparak Windows'u da açabiliyor olacaksın.Yani halihazırda duran Windows 10 işletim sistemine sahip SSD'yi ellemeden, direkt olarak HDD'ye Hackintosh kuracağım şu an değil mi ?
Sisteminizdeki bileşenleri tüm detaylarına kadar paylaşarak konu açabilirsiniz, ethernet kartı, anakart modeli gibi tüm detayları paylaşın.
Ya da anakart ve işlemci modelinizle internette araştırma yaparak kendinize uygun bir EFI dosyası bulabilirsiniz. Sisteminiz uyumlu mu onu bilmiyoruz, her sisteme Hackintosh kurulamıyor maalesef. USB kısmı için imaja ihtiyacınız var, forumda Sonoma imajı mevcut olmalı konu olarak.
Ya da anakart ve işlemci modelinizle internette araştırma yaparak kendinize uygun bir EFI dosyası bulabilirsiniz. Sisteminiz uyumlu mu onu bilmiyoruz, her sisteme Hackintosh kurulamıyor maalesef. USB kısmı için imaja ihtiyacınız var, forumda Sonoma imajı mevcut olmalı konu olarak.
Sonoma'nın ISO imajı zaten elimde bulunmakta. Bunun yanında MSİ PRO H610M-E ve İntel i5 12400F işlemciye sahibim.Sisteminizdeki bileşenleri tüm detaylarına kadar paylaşarak konu açabilirsiniz, ethernet kartı, anakart modeli gibi tüm detayları paylaşın.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.