saintindria

Üyecik
Merhaba, laptopumda DP girişi yok. Sadece HDMI, Type-C ve USB girişleri var. 200 Hz destekli monitör aldım fakat HDMI ile olmuyor. Tam verim almak istiyorum, nasıl yaparım?

Merhaba, laptopumda DP girişi yok. Sadece HDMI, Type-C ve USB girişleri var. 200 Hz destekli monitör aldım fakat HDMI ile olmuyor. Tam verim almak istiyorum, nasıl yaparım?
  • Laptopunuzun HDMI çıkışının maksimum desteklediği çözünürlük ve yenileme oranını kontrol edin. Genellikle HDMI 1.4 veya daha eski sürümler, 200 Hz desteklemez.
  • Eğer mümkünse, USB-C çıkışını kullanarak bir adaptör üzerinden DisplayPort'a geçiş yapmayı düşünün. USB-C, DisplayPort üzerinden video çıkışı destekliyorsa, bir USB-C to DisplayPort adaptörü edinebilirsiniz.
  • USB-C to HDMI 2.1 adaptörleri de satın alarak, bu çıkışla en yüksek yenileme oranına ulaşmayı deneyebilirsiniz. HDMI 2.1, 200 Hz’e kadar destek verebilir.
  • Monitörünüzün DisplayPort girişini kullanarak tam performans almak için doğru kablo ve adaptörü temin etmeyi unutmayın. Kaliteli bir kablo veya adaptör kullanmanız önerilir.
  • Eğer hala sorun yaşıyorsanız, laptopunuzun marka ve modelini belirtirseniz, daha spesifik çözümler önerebilirim.