dacar1010

Yetkin
Merhaba, açtığım önceki konuda GTX 1650'nin sadece %40 civarlarında kullanıldığından ve eski oyunları bile güzel performansla oynayamadığımdan bahsetmiş, @Oreki ve @106 hocalarımın yardımıyla Throttling yüzünden olduğunu anlamıştım.
Mafia: Definitive Edition oynarken, 20 FPS aldığımı fark ettim. Oysaki, monitörü kapatıp laptoptan oynayınca daha iyi performans alıyorum. Sebep, HDMI kablosu kullanmam olabilir mi? Sadece 60 Hz aktarabildiğini duydum. DP kablosu almam sorunu düzeltirse, öyle yapacağım.
NOT: Laptopta sadece HDMI girişi var, adaptör alsam güzel performans alır mıyım?

Kesin mi hocam? Burada iki çıkış da işlemciye bağlı gözüküyor.
1717608803808.webp

Adam laptop ekraninda iyi performans alirken harici monitorde dusuk performans aliyorum demis. Bunu islemci darbogazina nasil baglayabildiniz :)

Gorundugu gibi HDMI cikisi Intel UHD Graphics'e bagli. Yani monitor goruntuyu Intel'den aliyor ve boyle olunca da oyun GTX 1650'yi degil UHD'yi kullaniyor. Laptopun kendi ekrani GTX1650'yi kullaniyor. Problem burada. Nasil cozebilirsin bilmiyorum. Cozebilir misin onu da bilmiyorum ama CPU'yla falan ugrasma.

Adam laptop ekraninda iyi performans alirken harici monitorde dusuk performans aliyorum demis. Bunu islemci darbogazina nasıl baglayabildiniz :)

Gorundugu gibi HDMI cikisi Intel UHD Graphics'e bagli. Yani monitor goruntuyu Intel'den aliyor ve boyle olunca da oyun GTX 1650'yi degil UHD'yi kullaniyor. Laptopun kendi ekrani GTX1650'yi kullaniyor. Problem burada. Nasil cozebilirsin bilmiyorum. Cozebilir misin onu da bilmiyorum ama CPU'yla falan ugrasma.

Laptopun ekranı 1650'yi kullanmıyor dostum. Atılan ekran görüntülerine bakmadın mı hiç?
UHD ekran kartı iki monitöre de görüntü veriyor şu anda, ek olarak işlemci sıcaklığı ve güç limitlerinden dolayı performansı zaten düşük.

PhysX menüsünde bile yazıyor zaten, dizüstü ekranı ve A27 monitöre UHD tarafından görüntü geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@LittleWarlock laptopta MUX switch yoksa veya kapaliysa zaten her daim kendi paneli UHD kullanir. MUX'un, Optimus'un olayi bu zaten. Harici NVIDIA kart dahili iGPU uzerinden ekrana baglanir. Asagiya bakabilirsin. Butun bunlari dusunmeye de gerek yok. Iki anahtar bilgi yeterli: Islemci ayniyken monitor baglandiginda dusuk performans, dahili ekranda yuksek performans. Demek ki olay ekranlarda bitiyor :)

1717614735048.webp

@LittleWarlock laptopta MUX Switch yoksa veya kapaliysa zaten her daim kendi paneli UHD kullanir. MUX'un, Optimus'un olayi bu zaten. Harici NVIDIA kart dahili iGPU uzerinden ekrana baglanir. Asagiya bakabilirsin. Butun bunlari dusunmeye de gerek yok. Iki anahtar bilgi yeterli: Islemci ayniyken monitor baglandiginda dusuk performans, dahili ekranda yuksek performans. Demek ki olay ekranlarda bitiyor :)

Eki Görüntüle 53826

Dostum, 1650 ekran kartına sahip bir cihazda MUX özelliğinin olma ihtimali yok denebilir, hem de Clevo kasalı bir Monster olması lazım cihazın, yani ihtimali bile kalmıyor. Yine de düşük bir ihtimalle BIOS üzerinde ayarı vardır.

Cihazın marka ve modelini yanlış hatırlıyor olabilirim farklı bir konudan aklımda öyle kalmıştı.

@LittleWarlock tamam iste, MUX yoksa adamin ekran goruntulerinde laptop ekraninin UHD'ye bagli gozukmesi normal diyorum sana, ki dedigin gibi yoktur. Ama asil kacirdigin olay asagida:
1717615112015.webp

Bu benim laptoptan bir gorsel. Dikkat edersen HDMI ve DP cikislari dogrudan 3070'e bagli. Su an gordugun LQ panel laptopun kendi paneli ve UHD'ye bagli. Cihazda MUX yok ancak Optimus oldugu icin 3070 ekrana ulasabiliyor.

Konu sahibi harici monitor bagladiginda muhtemelen 1650 hicbir sekilde ekrana ulasamiyor bu yuzden de performans dusuyor.

@LittleWarlock tamam iste, MUX yoksa adamin ekran goruntulerinde laptop ekraninin UHD'ye bagli gozukmesi normal diyorum sana, ki dedigin gibi yoktur. Ama asil kacirdigin olay asagida:
Eki Görüntüle 53830

Bu benim laptoptan bir gorsel. Dikkat edersen HDMI ve DP cikislari dogrudan 3070'e bagli. Su an gordugun lq panel laptopun kendi paneli ve UHD'ye bagli. Cihazda MUX yok ancak Optimus oldugu icin 3070 ekrana ulasabiliyor.

Konu sahibi harici monitor bagladiginda muhtemelen 1650 hiçbir sekilde ekrana ulasamiyor bu yuzden de performans dusuyor.

MUX özelliğine sahip Tulpar bir cihazım var, MSHybrid modundayken 2060 ekran kartında bütün çıkışlar gözüküyor, dGPU only yapsam da gene gözüküyor.
Onu geçtim 1050 ekran kartlı Abra cihazımda bile HDMI bağlayınca 1050'den görüntü alabiliyorum, bu arkadaşta hiçbiri yok ama işte bu saçma bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme: