Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zabazaba

Çalışkan
HDR açmak ve güç ayarını dengeliden en yüksek performansa getirsem elektrik tüketiminde ne kadar oynama olur tahmini? +10, +50, +100 vb...

Çözüm
O ayar genelde işlemciyi sürekli yüksek frekansta çalıştırıyor. Yine radikal bir artış olmaz.
HDR açtığında elektrik tüketimini belirleyen şey monitörün ve enerji verimliliği. Aldığın monitörün sayfasına bakabilirsin.
Güç ayarını dengeliden en yüksek performansa getirmen hiçbir şey ifade etmeyecektir. Ya da hiçbir şekilde sana faydası olmayacaktır. Ben de dengelide kullanıyorum. Çünkü diğer türlü core parking olmuyor 🫠 .
Bunun hesabıda yine kullandığın işlemciye göre değişir. Dengeli modundayken işlemcinin ne kadar güç tükettiğine ve performans moduna aldıktan sonra ne kadar güç tükettiğine bakabilirsin. Kimse farazi rakam veremez.

HDR açtığında elektrik tüketimini belirleyen şey monitörün ve enerji verimliliği. Aldığın monitörün sayfasına bakabilirsin.
Güç ayarını dengeliden en yüksek performansa getirmen hiçbir şey ifade etmeyecektir. Ya da hiçbir şekilde sana faydası olmayacaktır. Ben de dengelide kullanıyorum. Çünkü diğer türlü core parking olmuyor 🫠 .
Bunun hesabıda yine kullandığın işlemciye göre değişir. Dengeli modundayken işlemcinin ne kadar güç tükettiğine ve performans moduna aldıktan sonra ne kadar güç tükettiğine bakabilirsin. Kimse farazi rakam veremez.
hocam 10w oynuyormuş

20-30 w civarı falan artış oluyordu HDR açıkken. Monitörün tüketimi artar kasanın değil
peki hocam o diğer şeyi dengeliden en yüksek performansa çeksem elektirik tüketimi artar mı