HDR açınca ekran soluyor

Merhaba HDR'ı hem monitörden hem de Windows'tan açınca ekran soluyor renkler azalıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan kontrastı arttırınca renkler geri düzeliyor. HDR kapalı mı kalmalı yoksa açıp kontrastı mı fulleyeyim? Hangisi mantıklı olur? Renklerde farklılık sezemedim.

HDR'yi masaüstünde açmayın. Oyunlarda açmanızı tavsiye ederim. Masaüstünde böyle sorunlar olabiliyor. Malum Microsoft çalışan sayısı çok az olan ve bu az çalışanla çok iş yapmaya çalışan bir firma olduğundan dolayı böyle sorunları yıllardır çözemediler(!)

Monitör OLED veya benzeri değilse hiç kullanma bile.

Açıkçası bu biraz tartışmalı zira OLED panellerin parlaklık seviyesi LED panellere göre daha düşük olabiliyor. Bu bağlamda LED panellerin HDR performansı OLED Panel'den daha da iyi olabiliyor. Öte yandan tabii ki renk açısından bakarsak OLED panelde HDR açmak çok daha güzel bir renk cümbüşü ile sonuçlanıyor.

VA panel kullanıyorum. Renklerde gerçekten bir fark göremedim zaten Casper Excalibur E27QHD-G modeli pek sağlam da değil bu konuda. Masaüstünden açıp kontrastı fullersem renkler normale dönüyor işin garip yanı ama kullanıp kullanmamakta kararsızım.

Monitör OLED veya benzeri değilse hiç kullanma bile.

Sıradaki hedefte OLED monitör var şu anda aklımda.

HDR10 gibi varla yok arası bir HDR var benim monitörde. Masaüstünde sorun yok ama oyunlarda açtığımda bazılarında iyi bazılarında ise karanlık belirgin oluyor. Emin değilim ama Nvidia destekli oyunlarda sorun olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…