Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
Selam dostlar, bu aralar strateji oyunlarına bayağı sardım. Hearts of Iron 4'te bu oyunların en iyilerinden. Ancak her Paradox oyunu gibi bu da aşırı karmaşık ve öğrenmesi bayağı zaman alıyor. Tecrübeli arkadaşlar varsa en iyi şekilde nasıl öğrenebilirim? YouTube videoları önermeyin, faydası olmuyor.

Selam dostlar, bu aralar strateji oyunlarına bayağı sardım. Hearts of Iron 4'te bu oyunların en iyilerinden. Ancak her Paradox oyunu gibi bu da aşırı karmaşık ve öğrenmesi bayağı zaman alıyor. Tecrübeli arkadaşlar varsa en iyi şekilde nasıl öğrenebilirim? YouTube videoları önermeyin, faydası olmuyor.

Alman alıp oynamak. Max marine ve şuvakka izliyebilirsiniz.

Paradox, Paradox. Baş belası Paradox. Neyse. YouTube'u istemediğiniz için YouTube videosu izlemeyi gerektirmeyen bazı öneriler vermeye çalışayım.
  • Varsa oyunun işleyişini bilen biriyle co-op oynayabilirsiniz.
  • Oyuna ait wikileri takip edebilirsiniz.
  • İyi ülkelerle başlayabilirsiniz. UK ve Almanya bu iş için iyi olabilir. Sovyetleri boş verin bence. Yapabiliyorsanız en güncel Almanya veya benzeri bir ülke tutorial'ı bulun, onu kendi yorumlarınızı katarak kopyalamaya çalışın. Bu sırada öğrenebilirsiniz. Ya da Çin ile de başlayabilirsiniz, üretim ve inşaatı kolay, genel amacı Japonya'ya karşı hayatta kalmaktan ibaret ve diğerlerine nazaran daha basit.
  • Ya da tam tersi savaşla doğrudan alakalı olmayan ülkeleri seçip tamamen kendi gelişim hızınızla ilerleyebilirsiniz. Bu sırada başka insanların ne yaptığına bakmanızı öneririm.
Klişedir ama deneyerek öğrenirsiniz. Deneyin, başarısız olun, tekrar deneyin. Böyle dediğime de bakmayın bu arada ben de hala patlıyorum arada. Deneyip işe yaradığını, bana bir şeyler kattığını gördüğüm yöntemler bunlar.

Son düzenleme:
Zamanla ogreniyorsun, incigini cincigini kurcalayarak ogrenmek zorunda kalmıştım ben.

Biraz daha açar mısınız? Hile yaparak nasıl öğreneceğim yani?
Hile yapacaksın, hile yaparken bu ne işe yarıyor? Silahı stoku sınırsız yapsam askerlere ne olur, veya ne olmaz, bunu gibi şeyler öğrenirsin. Hem zevk alırsın, hem öğrenirsin. Ben böyle öğrenmiştim.

Zamanla, oynaya oynaya öğreneceksin. İlla kanal istiyorsan ŞişmanlarTV önerirdim fakat oyunun gittikçe kötüleşmesinden dolayı uçak güncellemesi sonrası oyunu bıraktı ve oyunla ilgili videolar çekmiyor. Yine de NSB rehberleri ile bir çok şey öğrenebilirsiniz.

Çok fazla rehber videosu vs. izlememe rağmen bir türlü EU4 öğrenemedim. 30-40 saat denemiştim becerememiştim ki en fazla oynadığım oyun turu stratejidir. Şu an mevcutta 937 saat EU4'um var, nasıl öğrenebileceğini anlatayım. Bu yöntem bende ise yaradı en azından.

O kadar rehber videosu izledim ama oyuna girince neyi nerden ne zaman yapacağımı bilemiyordum. Anlık aksiyon alma ve karar vermede sorun yaşıyordum. Sonra bir tane EU4 kanalı (Gambell) buldum. Adamın seri videolarını izlemeye başladım. Doğrudan rehber videoları değildi bunlar direkt oynadığını atıyordu kesmeden. 3-5 serisini tam detaylı izledikten sonra oyunun kafamda oturduğunu hissetim ve döndüm Castile ile ilk oyunuma başladım. Başlayış o başlayış aktım gittim sonra zaten. Başlarda anlamasam da oyunu izlemeye devam ettim. Rehber videolarındansa bu şekilde direkt içine dalmak daha iyi öğrenmeme neden oldu. Sen de seri yapıp bunu atan bir HOI4 kanalı bularak videolarını anlasan da anlamasan da izleyip öğrenme sürecinin yavaş yavaş oturmasını sağlayabilirsin. Ben oyunu oynayabilme becerimi bir noktaya kadar getirdikten sonra yerli-yabancı farklı kanalları da keşfettim, discord odalarında muhabbetlere katıldım. Bu da oldukça işe yaramıştı.