Makaleler
5
Hellblade-II-Xbox-Series-XSde-30-fps-Hedefini-Istikrarli-Bir.jpg

Senua’s Saga: Hellblade II çıktı ve PC’de eğer donanımınız varsa zorlu ama görsel olarak göz kamaştırıcı bir deneyim elde etmek mümkün, peki ya konsollar? Lansmandan önce, Hellblade II’nin Xbox Series X|S’de yalnızca tek bir 30 FPS görsel moda sahip olacağı açıklanmıştı, ancak en azından bu sabit ayar, oyunun 30 FPS’de tutarlı bir performans vereceği anlamına…

Devamını Oku: Hellblade II, Xbox Series X|S’de 30 FPS Vermekte Zorlanıyor
Kaynak: Techolay

Bu durum güncellemeyle düzeltilir mi? Optimizasyon yani.
Yok. Ucuz konsol çıkaracağız diye PS4 Pro(4~ TFLOPS FP32 GPU) gücünde konsol çıkardılar ki önceki nesil Xbox One X'den(6 TFLOPS FP32 GPU)'den de güçsüz. RDNA 2 olsa da çok kırpılmış bir APU XS:S'in içinde. Güncellense dahi mutlaka grafik falan kısılır, PS4 ve XB One'a çkan CP:2077'de NPC yoğunluğu azaltılmıştı mesela.

Yok. Ucuz konsol çıkaracağız diye PS4 Pro(4~ TFLOPS FP32 GPU) gücünde konsol çıkardılar ki önceki nesil Xbox One X'den(6 TFLOPS FP32 GPU)'den de güçsüz. RDNA 2 olsa da çok kırpılmış bir APU XS:S'in içinde. Güncellense dahi mutlaka grafik falan kısılır, PS4 ve XB One'a çkan CP:2077'de NPC yoğunluğu azaltılmıştı mesela.
Hiçbir şey anlamadım...

Konsollarla ilgili pek bilgi sahibi biri değilim.

Hiçbir şey anlamadım...

Konsollarla ilgili pek bilgi sahibi biri değilim.
PS5 ve XSX'e göre çok düşük gücü, hatta önceki nesil konsollardan(Xbox One X ve PS4 Pro) bile güçsüz, optimizasyon yapılsa bile ancak oyunun özelliklerinden kısılarak yapılır.

Çok zaman harcansa(Grafikten veya özelliklerden kısmadan performans arttırma) oyun adam edilir ama getirisi(daha fazla oyuncu) götürüsünden(zaman ve para) az olduğu için uğraşmazlar.

PS5 ve XSX'e göre çok düşük gücü, hatta önceki nesil konsollardan(Xbox One X ve PS4 Pro) bile güçsüz, optimizasyon yapılsa bile ancak oyunun özelliklerinden kısılarak yapılır.

Çok zaman harcansa(Grafikten veya özelliklerden kısmadan performans arttırma) oyun adam edilir ama getirisi(daha fazla oyuncu) götürüsünden(zaman ve para) az olduğu için uğraşmazlar.
Teşekkürler, daha iyi anladım şimdi.