Bütçe
FP olması mantıklı tercih olması yeterli bütçe esneyebilir.

Teknopatici

Çalışkan
Aldığım ürünler.

Şu an mevcut sıfır kutusunda olan ürünler.

ASRock X870 Nova Wi-Fi ATX anakart AMD AM5, 4X DDR5 8200MHz, 5X M.2 SSD, HDMI 4K 120Hz, Wi-Fi 7, 3X USB Type-C

Wd_black SN8100 2 TB PCI-e 5.0x4 NVMe M.2 SSD, 14.900 MB/s / 14.000 MB/sn'ye ulaşabilen sıralı okuma/yazma hızları, TLC 3D cba NAND.

Acelem yok gaming gecesi bekleyerek, Vatan Bilgisayar indirimleri bekleyerek falan alabilirim.

Şu an halihazırda kullanıyor olduğum 7800X3D işlemcim var (Yükseltebilirim).

Ekran kartında bu 2 ürün arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

Bu PSU alınır mı? Ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU değişimine gerek yok.

PSU tarafında Thermaltake kaliteli marka alınabilir, daha düşük Watt değeri olan, daha ucuz kaliteli markalar da sistemine yeter.

GPU noktasında da XFX Mercury modeli, Sapphire Nitro+ modelinden soğutma olarak daha başarılı bir kart. XFX almanı öneririm.

Aldığım ürünler.

Şu an mevcut sıfır kutusunda olan ürünler.

ASRock X870 Nova Wi-Fi ATX anakart AMD AM5, 4X DDR5 8200MHz, 5X M.2 SSD, HDMI 4K 120Hz, Wi-Fi 7, 3X USB Type-C

Wd_black SN8100 2 TB PCI-e 5.0x4 NVMe M.2 SSD, 14.900 MB/s / 14.000 MB/sn'ye ulaşabilen sıralı okuma/yazma hızları, TLC 3D cba NAND.

Acelem yok gaming gecesi bekleyerek, Vatan Bilgisayar indirimleri bekleyerek falan alabilirim.

Ekran kartında bu 2 ürün arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

Bu PSU alınır mı? Ne diyorsunuz?

Anakart, SSD ve nispeten RAM göze batıyor. İşlemciden yola çıkarak bunun bir oyun sistemi olduğunu varsayıyorum.

GPU konusunda Nitro+ modelinin artısı 12VHPWR girişine sahip olması. XFX de tepe modellerden biri zaten. Hoşunuza gideni alabilirsiniz.

PSU olarak şu olabilir: https://share.google/OairqakoAmqMXcTJX

Eksi demelik bir durum bence yok. Grubunda tek 12VHPWR kullanan kart kendisi.

Yanma konusu sebebiyle diyor olabilirsiniz ancak "tam oturtulmadığı" için yanıyor. Eğer kartı kullanan 100 kişiden en azından 30-40 tanesi bu sorunu yaşasa o zaman eksi denebilir.

Eksi demelik bir durum bence yok. Grubunda tek 12VHPWR kullanan kart kendisi.

Yanma konusu sebebiyle diyor olabilirsiniz ancak "tam oturtulmadığı" için yanıyor. Eğer kartı kullanan 100 kişiden en azından 30-40 tanesi bu sorunu yaşasa o zaman eksi denebilir.
Asıl 12vhpwr kullandığı için kaçılması gerekiyor. Bu kadar kırılgan ve küçük bir konektörden 600w elektrik geçirmek bir mühendislik faciasıdır. 600w demişken 9070 XT spike atarak bu değerlere kolayca ulaşabilir. Tam oturtma meselesi firmaların kullanıcılara attığı bir suçlama. İşinizi garantiye alıp eski tip 8 pin kullanan kartlardan şaşmayın.

İnsanlar kablom yanmasın diye böyle ürünler satın almaya başladı.

Anakart, SSD ve nispeten RAM göze batıyor. İşlemciden yola çıkarak bunun bir oyun sistemi olduğunu varsayıyorum.

GPU konusunda Nitro+ modelinin artısı 12VHPWR girişine sahip olması. XFX de tepe modellerden biri zaten. Hoşunuza gideni alabilirsiniz.

PSU olarak şu olabilir: https://share.google/OairqakoAmqMXcTJX
Neden anakart + ssd + ram önerdiğinizi anlamadım.

Ayrıca o kadar para verip neden pcie 4.0 ssd alalım ki?

ve attığınız psu olabilir evet.

cpu yanma haberlerinden dolayı mı?

Son düzenleme:
Neden anakart + ssd + ram önerdiğinizi anlamadım.

ASRock güvenilmez nitelikte.

SSD'nin soğutması zor ve gibip büyük dosyalar aktarmayacaksanız bir katkısı olmayacak.

RAM, frekansından kaynaklı muamma. H16A veya H16M gelme ihtimali daha düşük.

Ayrıca o kadar para verip neden pcie 4.0 ssd alalım ki?

Neden almayasınız? Gen5 SSD'leri soğutamadığınız zaman Gen3 muamelesi çekiyor. Gen4 bile günümüz için gayet hatta fazlasıyla yeterli.