Bütçe
FP olması mantıklı tercih olması yeterli bütçe esneyebilir.

ASRock durumu kabul etmiş ve BIOS güncellemesi ile düzeltildiğini açıklamış.
Ne diyorsunuz bu duruma hocam?
Şu an halihazırda 7800X3D işlemcimi idareten 3-5 ay takıp.
10950X3D'yi bekleyip alabirim.
24 çekirdek ve devasa bir 3D v-cache olacakmış.
Önbelleği 200 MB bile geçebilir diyorlar.

Asıl 12VHPWR kullandığı için kaçılması gerekiyor. Bu kadar kırılgan ve küçük bir konektörden 600W elektrik geçirmek bir mühendislik faciasıdır. 600W demişken 9070 XT spike atarak bu değerlere kolayca ulaşabilir. Tam oturtma meselesi firmaların kullanıcılara attığı bir suçlama. İşinizi garantiye alıp eski tip 8 pin kullanan kartlardan şaşmayın.

İnsanlar kablom yanmasın diye böyle ürünler satın almaya başladı.

Peki bu mühendisler yeteri kadar test etmeden neden çıkarıyorlar? 12VHPWR'yi.

Ara ara takip edin burayı.

Dümen mühendislerde değil para babalarında olduğu için. Ekstra konektör demek daha fazla PCB alanı üretilmesi demek, bir yandan maliyeti azaltıyor diğer yandan planlı eskitme yapılıyor.
1772026756858.webp

Anakart bugün geldi
iade mi etmemi önerirsiniz?
öyleyse
iade edip ne anlamı önerirsiniz?

Ve ekran kartı olarak rx 9070 xt mercury diyorsunuz o zaman eski tip güç girişleri var.

Anakartı yerinizde olsan iade ederim yine karar sizin. 12whpwr konusu ise kablo 3.5 cm'e kadar asla sert bükülmeyecek, yerinden oynatılmayacak, ufacık bir oynama bile direnci fırlatıp erimeye yol açabilir. Eğer bunları uygularsanız problem yaşayacağınızı pek düşünmüyorum. Yine de güvenlik faktörü düşük bir kablo ve imkan varken kullanılmamalı diyorum. Eğer alırsanız undervolt yapmanızı da öneririm.

Anakartı iade edeyim o halde acele etmeye gerek yok o zaman.

10950x3d çıktığında onunla birlikte bi anakart çekeyim

Bu senenin sonunda çıkar heralde.

Anakartı yerinizde olsan iade ederim yine karar sizin. 12whpwr konusu ise kablo 3.5 cm'e kadar asla sert bükülmeyecek, yerinden oynatılmayacak, ufacık bir oynama bile direnci fırlatıp erimeye yol açabilir. Eğer bunları uygularsanız problem yaşayacağınızı pek düşünmüyorum. Yine de güvenlik faktörü düşük bir kablo ve imkan varken kullanılmamalı diyorum. Eğer alırsanız undervolt yapmanızı da öneririm.
pchocasının videosu vardı izlemiştim bükülmemesi gerektiğini biliyorum ama görsellik benim için çok önemli değil o yüzden diğerini alabilirim np.

@Falconpolat soc 1.2v yap kullan diyorlar ne diyosunuz hocam?

Son düzenleme:
Bilemiyorum ben olsam güvenmezdim buna. Ani voltaj spike'ları yüzünden gerçekleştiği belirtiliyor. Belki de VRM'ler voltajı tasarım hatası yüzünden kaçırıyor. Sorun yazılım olsaydı çoktan hallederlerdi herhalde.

Ekran kartında bu 2 ürün arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

Mercury Nitrodan biraz daha sesli ama daha soğuk bir kart hatta 9070 XT bazında en soğuk kart.Tabi tuğla gibi bişey 360mm Vapor Chamber falan da var.Tek ekşisi 3x8 Pin fazla çirkin duruyor sleeve kablo daha iyi durabilir belki.Bende almayı planlıyorum.Beklerim dersen Taichi bak ses ve soğutma dengesi çok çok iyi bu iki kartdan da iyi.