MoonOfEndor

Uzman
3 gün önce perşembe sabahı saat 10 gibi Hepsiburada üzerinden Hepsiburada satıcılı kampanyalı bir laptop siparişi verdim. Normalde aynı gün kargolamaları lazımdı fakat hala kargolamadılar. 3 defa müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim her seferinde "ilgili birimlerle iletişime geçtim, biraz daha sabır rica ediyorum, en kısa sürede kargolayacağız." gibi şeyler söylediler.

Biraz önce bir Discord sunucusunda benimle aynı gün kampanyalı laptop sipariş eden bir kişi kendi siparişininde hala kargolanmadığını, kendisinden sonra aynı ürünü kampanyasız bir şekilde sipariş eden arkadaşının ürününün hemen kargolandığını yazmış. Sonrasında müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğinde kendisine siparişi iptal edebileceğini söylemişler. Yani sırf kampanyalı ürün aldı diye ürünü göndermeyip iptal etmesini sağlamaya çalışıyorlar.

Acaba böyle bi hakları var mı, bir süre daha ürünü göndermeyip zorla iptal ettirebilirler mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240816_215948_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20240816_215948_Hepsiburada.webp
    136,1 KB · Görüntüleme: 199
Son düzenleyen: Moderatör:
3 gün önce perşembe sabahı saat 10 gibi Hepsiburada üzerinden Hepsiburada satıcılı kampanyalı bir laptop siparişi verdim. Normalde aynı gün kargolamaları lazımdı fakat hala kargolamadılar. 3 defa müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim her seferinde "ilgili birimlerle iletişime geçtim, biraz daha sabır rica ediyorum, en kısa sürede kargolayacağız." gibi şeyler söylediler.

Biraz önce bir Discord sunucusunda benimle aynı gün kampanyalı laptop sipariş eden bir kişi kendi siparişininde hala kargolanmadığını, kendisinden sonra aynı ürünü kampanyasız bir şekilde sipariş eden arkadaşının ürününün hemen kargolandığını yazmış. Sonrasında müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğinde kendisine siparişi iptal edebileceğini söylemişler. Yani sırf kampanyalı ürün aldı diye ürünü göndermeyip iptal etmesini sağlamaya çalışıyorlar.

Acaba böyle bir hakları var mı, bir süre daha ürünü göndermeyip zorla iptal ettirebilirler mi?

Siparişi iptal etmeyin, kargonuzun görüntüleri ve tarihi elinizde olsun, hiçbir şey yapamazlar.

Varsa faturasını ve kart ödeme geçmişi onları da kaydedin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba böyle bi hakları var mı, bir süre daha ürünü göndermeyip zorla iptal ettirebilirler mi?
Kanuna göre siparişten sonra 30 güne kadar teslimat yapma hakları bulunuyor. Muhtemelen yeni stok gelene kadar kampanyalı ürünleri yollamak yerine kampanyasızlara stok yetmesi için kargo yapmıyorlar.

@3586 @Barış

Güncelleme:

2 gündür arayıp tedarik sorunu olduğunu ürünü iptal etmemi falan söylüyorlar. Tedarik sorunu olan ürün günlerdir hala nasıl sitede satışa devam ediyor, hatta ürünün altında nasıl en geç 2 gün içinde tesllimat yazıyor diyince ise cevap veremiyorlar. Sipariş ekranının ekran görüntüsünü, kredi kartı ekstresinin ekran görüntüsünü ve müşteri hizmetleri talebinde müşteri hizmetlerinin yazdıklarının ekran görüntüsü ile E-Devlet üzerinden THH'ye başvuruda bulunursam lehime karar çıkar mı?