Picky

Uzman
26 Kasım 2025 tarihinde satın aldığım ürünü hâlâ göndermiyorlar. Her gün arıyorum neredeyse ancak çağrı merkezi çalışanları da sınırlı bir yetkiye sahipler sanırım. Sürekli üst birime ilettik sizinle iletişime geçilecek diyorlar ama arayan kimse yok. 15 Aralık 2025 tarihinde şöyle bir konu açmıştım arkadaşlar. Bazı arkadaşlar tavsiye verdiler. Hem Şikayetvar'a yazdım hem de tüketici hakem heyetine başvurdum. Şikayetvar'a 5 dakika içerisinde cevap yazdılar, konuyla ilgilenip sizinle iletişime geçeceğiz diye, hiçbir şekilde iletişime geçen yok. Tüketici hakem heyetinden de kim bilir ne zaman nasıl bir sonuç çıkar. Yaşadığım mağduriyetle ilgili Hepsiburada'yı mahkemeye versem lehime bir sonuç elde eder miyim? Bu tarz bir durumla ilgili bilgisi olan var mı? Bir avukat ile görüşsem böyle bir işe kalkışmak ne kadar maddi bir külfete sebep olur acaba?

Ürün hala satışta mı ? Eğer satıştaysa sizin aldığınız fiyat ile şu an ki fiyat arasındaki fark ne kadar ? Bir firmanın e-ticaret bölümünde uzun zaman çalıştım. Bizim başımıza da geliyordu. Entegrasyon araçları bazen yanlış fiyatlandırma yapıyordu ve düzeltene kadar o arada kaçan satışlar oluyordu. Firma, müşteri bizden nefret edip siparişi iptal edene kadar beklememizi istiyordu. Siz çok iyi sabretmişsiniz.

HP markasını tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim, yaklaşık 1.5 yıl sonra problemim çözüldü ve para iadesi alabildim, tüketici hakem heyetine verirsen kısa sürede çözülmesi imkansız aşırı sancılı bir süreç.

Enteresan bir durum. Özel değilse ne aldığını, fiyat bilgilerini falan paylaşır mısın? Ürün hala satışta mı, fiyat farkı ne kadar? Neden iptal etmiyorsun?

Tüketici işlemlerinde belli bir sınırın (2025 yılı için 149.000, 2026 yılı için 186.000 TL) altındaki uyuşmazlıklar için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak, üstündeki uyuşmazlıklar için dava öncesinde arabuluculuğa gitmek dava şartıdır. Yani doğrudan tüketici mahkemesinde dava açarsan davan usulden reddedilir.

Son düzenleme:
THH'ye şikayet etmen lazım. Zaten 1 aydır gönderilmemesi ve firmanın savunmasından-haklı yanı yok- sonra ürünün sana gönderilmesini tebliğ ederler firmaya.

Ürün hala satışta mı ? Eğer satıştaysa sizin aldığınız fiyat ile şu an ki fiyat arasındaki fark ne kadar ? Bir firmanın e-ticaret bölümünde uzun zaman çalıştım. Bizim başımıza da geliyordu. Entegrasyon araçları bazen yanlış fiyatlandırma yapıyordu ve düzeltene kadar o arada kaçan satışlar oluyordu. Firma, müşteri bizden nefret edip siparişi iptal edene kadar beklememizi istiyordu. Siz çok iyi sabretmişsiniz.
Ürün hala satışta, iPad Air M3. 26.999 TL'ye aldım, şu an 29.859 TL. Benim aldığım tarihten sonra alıp teslim edilen onlarca ürün yorumu gördüm. Birebir aynı ürün, farklı renk bile değil yani. Aradaki fark az iptal et yeniden al diyeceksiniz belki ama şu an bu farkı verecek maddiyatım da yok ve o kadar bitti ki güvenim. Üstelik resmi satıcı yani, Hepsiburada satıcısından aldım. Bir daha alsam gelecek mi bilmiyorum. Sabır filan kalmadı zaten artık. İptal edicem ama buradan bir tavsiye alayım diye konu açtım. Bu geçen süre boyunca biz 100 defa aramışızdır, yalnızca bir defa bir kişi bizi aradı, depoda ürün banttan çıkarken bir sorun olmuş, en son banttan ürünün çıkmadığını tespit etmişler bilmem ne. Rezillik. Onlarca satın alan var, teslim almışlar ama bizim ürün yok.

HP markasını tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim, yaklaşık 1.5 yıl sonra problemim çözüldü ve para iadesi alabildim, tüketici hakem heyetine verirsen kısa sürede çözülmesi imkansız aşırı sancılı bir süreç.
"Satıcıdan savunma istendi" yazıyor ama kim bilir ne kadar sürer.

Enteresan bir durum. Özel değilse ne aldığını, fiyat bilgilerini falan paylaşır mısın? Ürün hala satışta mı, fiyat farkı ne kadar? Neden iptal etmiyorsun?
iPad Air M3 128GB. 26.999 TL'ye aldım şu an 29.859 TL. Hala satışta. Benden sonra onlarca insan sipariş verip teslim almış. Şu an fiyat farkı olduğu için iptal etmedim, bekledim. Ama artık sabır kalmadı yani.

THH'ye şikayet etmen lazım. Zaten 1 aydır gönderilmemesi ve firmanın savunmasından-haklı yanı yok- sonra ürünün sana gönderilmesini tebliğ ederler firmaya.
Şikayet ettim zaten ama oradan da bir şey çıkana kadar aylar geçer sanırım.