asperox
Üyecik
Dostlar selamlar, bugün sizlere Hepsiburada (Satıcı: Hepsiburada) üzerinden aldığım premium bir kulaklıkta yaşadığım arıza sonrasında, firmanın beni nasıl bir oyalama ve yalan rüzgarı döngüsüne soktuğunu anlatacağım. Hak arayan herkese rehber olsun diye tüm tarihleri, süreçleri ve sistem oyunlarını tek tek döküyorum.
Yasal Sürecin ve Resmi Takvimin Kronolojisi:
Bu kurumsal lakayıtlığa daha fazla dayanamadım ve dün (24 Ağustos) itibarıyla bombayı patlattım. Hepsiburada (D-Market) aleyhine İzmir Gaziemir İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne (Başvuru No: 2026/0506.3347) resmi başvurumu yaptım. Faturayı, servis raporunu ve e-irsaliyeyi sisteme ekleyerek süreci yasal boyuta taşıdım.
Sıfır kulaklık fiyatı uçtuğu için asla haksız para iadesini kabul etmeyip, yasal hakkım olan "Ayıpsız Misli ile Değişim" (Sıfır kutulu ürün) istediğimi belirttim. Kulaklık serideki o kronik sorun yüzünden yine arızalı çıksa bile, gerekirse değişim hakkımı 2. kez zorlayacağımı da dilekçeme ekledim.
Şu Anki Son Durum (Burayı İyi Okuyun, Adamlar Devletin Belgesini Bile Umursamıyor!):
Canlı destekteki temsilciye Hakem Heyeti başvuru numaramı verip, e-Devlet barkodlu resmi başvuru PDF'ini sisteme yükledim. Ne oldu dersiniz? Adamlar devletin resmi yasal başvurusunu bile zerre umursamadı.
Sadece panikleyip kendi iç sistemlerinde "Hakem heyeti kararının işleme alınmasını istiyorum - D-market adına" başlıklı yeni bir talep açıp, beni yine o bilindik "İncelemedeyiz" robota bağlama moduna aldılar. Ortada ne bir kargo var ne de mantıklı bir kurumsal muhatap. Resmi yasal ihtar belgesini bile göz ardı edebilecek kadar tüketiciden kopmuş durumdalar. Süreci artık Gaziemir Hakem Heyeti üzerinden söke söke alana kadar yasal olarak devam ettireceğim, tıpış tıpış o cezaları ödeyecekler.
Nacizane Bir Uyarı ve Amazon Farkı (Kulak arkası etmeyin):
Dostlar, buradan kulaklık, mouse, klavye gibi hassas, arıza çıkarma potansiyeli yüksek ve kritik teknolojik ürün alacak arkadaşlara çok net bir uyarıda bulunmak istiyorum: Mümkünse paranızla rezil olmamak için bu tarz ürünleri Hepsiburada'dan UZAK DURARAK alın.
Daha önce benzer bir arıza sürecini Amazon.com.tr üzerinden satın aldığım bir üründe yaşadım. Amazon Türkiye, resmi servis süreçleri dahil tüm bu karmaşayı, tüketiciyi tek bir saniye bile mağdur etmeden, resmiyete döküp tam 1,5 HAFTADA sıfır ürünle çözdü ve kapıma getirdi.
Hepsiburada ise elinde distribütörün resmi "imha ve değişim" raporu olmasına rağmen 18 gündür beni devlet kapısında süründürüyor, üstelik resmi THH belgesini bile takmıyor. Alışveriş yaparken aradaki bu devasa vizyon ve müşteri memnuniyeti farkını mutlaka göz önünde bulundurun. Gelişmeleri adım adım buradan aktarmaya devam edeceğim!
Yasal Sürecin ve Resmi Takvimin Kronolojisi:
- 16 Haziran 2026: Ürünü Hepsiburada satıcısından 11.001,64 TL bedelle HyperX Cloud Alpha 2 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı olarak satın aldım.
- 13 Temmuz 2026: Kulaklığın sağ hoparlöründen gürültü, uğultu ve baslarda net bir "patlak hoparlör sesi" gelmesi üzerine Hepsiburada sistemi üzerinden resmi onarım talebi oluşturdum.
(Küçük bir internet araştırmasıyla öğrendim ki bu durum sadece bu modele özgü değil; HyperX Cloud serisinde ve genel olarak HyperX kulaklıklarında kronik olarak baş gösteren, birçok kişinin cızırtı ve patlak ses nedeniyle şikayetçi olduğu genel bir mikrofon/hoparlör hatasıymış). - 20 Temmuz 2026 Pazartesi: Ürünü Hepsiburada'nın yönlendirmesiyle kargoya teslim ettim.
- 22 Temmuz 2026 Çarşamba: Ürün, distribütör ve yetkili servis olan İndeks Bilgisayar tarafından resmi olarak teslim alındı.
- 07 Ağustos 2026 Cuma: Yetkili servis yasal tamir süresi içinde arızayı onayladı. Ancak stoklarda birebir veya muadil (eşdeğer) ürün bulunmadığı için cihaza imha/iade süreci için el koydular ve bana kaşeli, resmi "Değişim/İade Uygundur Raporu" (Bildirim No: 300542960) teslim ettiler. Rapor net bir şekilde "Satıcıya müracaat edin" diyerek topu Hepsiburada'ya atıyordu.
- Hepsiburada'nın 18 Günlük Rezilliği ve Sistem Oyunları:
İşte dananın kuyruğu burada koptu dostlar. Ben bu kapı gibi resmi servis raporunu 8 Ağustos'ta Hepsiburada’ya ilettim ve sıfır ürün talebimi açtım. Tam o günden beri, yani 18 gündür Hepsiburada tarafından kasıtlı olarak oyalanıyorum! Süreçte yapılan sistem oyunları aynen şunlar: - 06 Ağustos: Süreç daha tamamlanmadan sistemde açılan ilk değişim talebi firma tarafından haksızca kapatıldı.
- 18 Ağustos: Tekrar talep açtım, anında iptal ettiler. Aynı gün sistemde sahte bir "Kargoya verildi" statüsü oluşturdular. Günlerdir sistemde kargoda görünüyor ama kargo takip numarası falan yok! Ortada fiziksel bir kargo da yok, tamamen sistemi manipüle edip zaman kazanmaya çalışıyorlar.
- 20 Ağustos: Tekrar açılan son talep ise yasal aksiyon ve işlem süreleri geçmesine rağmen kasıtlı olarak "Açık/Askıda" bekletildi, muhatap bulunamadı. Müşteri temsilcileri cihazın serviste alıkonulduğunu anlamayıp, bana trajikomik bir şekilde "Ürünü servise kargolayın" diye kargo kodları vermeye devam etti.
Bu kurumsal lakayıtlığa daha fazla dayanamadım ve dün (24 Ağustos) itibarıyla bombayı patlattım. Hepsiburada (D-Market) aleyhine İzmir Gaziemir İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne (Başvuru No: 2026/0506.3347) resmi başvurumu yaptım. Faturayı, servis raporunu ve e-irsaliyeyi sisteme ekleyerek süreci yasal boyuta taşıdım.
Sıfır kulaklık fiyatı uçtuğu için asla haksız para iadesini kabul etmeyip, yasal hakkım olan "Ayıpsız Misli ile Değişim" (Sıfır kutulu ürün) istediğimi belirttim. Kulaklık serideki o kronik sorun yüzünden yine arızalı çıksa bile, gerekirse değişim hakkımı 2. kez zorlayacağımı da dilekçeme ekledim.
Şu Anki Son Durum (Burayı İyi Okuyun, Adamlar Devletin Belgesini Bile Umursamıyor!):
Canlı destekteki temsilciye Hakem Heyeti başvuru numaramı verip, e-Devlet barkodlu resmi başvuru PDF'ini sisteme yükledim. Ne oldu dersiniz? Adamlar devletin resmi yasal başvurusunu bile zerre umursamadı.
Sadece panikleyip kendi iç sistemlerinde "Hakem heyeti kararının işleme alınmasını istiyorum - D-market adına" başlıklı yeni bir talep açıp, beni yine o bilindik "İncelemedeyiz" robota bağlama moduna aldılar. Ortada ne bir kargo var ne de mantıklı bir kurumsal muhatap. Resmi yasal ihtar belgesini bile göz ardı edebilecek kadar tüketiciden kopmuş durumdalar. Süreci artık Gaziemir Hakem Heyeti üzerinden söke söke alana kadar yasal olarak devam ettireceğim, tıpış tıpış o cezaları ödeyecekler.
Nacizane Bir Uyarı ve Amazon Farkı (Kulak arkası etmeyin):
Dostlar, buradan kulaklık, mouse, klavye gibi hassas, arıza çıkarma potansiyeli yüksek ve kritik teknolojik ürün alacak arkadaşlara çok net bir uyarıda bulunmak istiyorum: Mümkünse paranızla rezil olmamak için bu tarz ürünleri Hepsiburada'dan UZAK DURARAK alın.
Daha önce benzer bir arıza sürecini Amazon.com.tr üzerinden satın aldığım bir üründe yaşadım. Amazon Türkiye, resmi servis süreçleri dahil tüm bu karmaşayı, tüketiciyi tek bir saniye bile mağdur etmeden, resmiyete döküp tam 1,5 HAFTADA sıfır ürünle çözdü ve kapıma getirdi.
Hepsiburada ise elinde distribütörün resmi "imha ve değişim" raporu olmasına rağmen 18 gündür beni devlet kapısında süründürüyor, üstelik resmi THH belgesini bile takmıyor. Alışveriş yaparken aradaki bu devasa vizyon ve müşteri memnuniyeti farkını mutlaka göz önünde bulundurun. Gelişmeleri adım adım buradan aktarmaya devam edeceğim!