Scoti

Çalışkan
Merhaba, geçtiğimiz hafta Hepsiburada'dan aşağıda linkini bıraktığım ASUS'un TUF gaming VG249QM5a modelini satın aldım. “hepsijet ile bir günde kapında” yazıyordu, ilgimi çok çekmişti açıkçası. Bariz bir monitör eksikliğim vardı ve gerçekten de dendiği gibi siparişim sabahına kapıma geldi. Mutlu mutlu ben kurulum yaptım, tabii kutuyu açarken vs. video kaydı aldım, az çok o konulara hakimdim. Neyse, ölü piksel testi yapayım dedim; bir de ne göreyim, ekranın sol üstünde birden fazla ölü piksel var. Panelin içine kıl gibi bir şey kaçmış; artık ne olduğunu bilmediğim, ölü pikselin kıl hali gibi uzun bir çizgi ve nokta vs. var. Ben direkt Hepsiburada'ya değişim talebi oluşturdum. Üründe ölü piksel olduğunu ve değişim talebi istediğimi fotoğraflarıyla birlikte attım. Ayrıca yeni ürünün mümkünse test edilip yollanması için ricada bulundum. HepsiJet sabahına yine adresime geldi, ürünü aldı. Ben açarken hiçbir şeye zarar vermemiştim, aynı teslim aldığım gibi paketleyip verdim ve 2-3 gün sonra talebim onaylandı. Kargonun geri gitmesi resmi iş günleri vs. derken bu süreç yaklaşık 1 hafta sürdü. Değiştirdikleri ürünü HepsiJet'e tekrar verdiler ve tekrar sabah öğleden önce kapıma geldi. Gerçekten çok hızlı bir kargo ağı kurmuşlar; fakat ürün yine kusurlu geldi. Açarken yine video kaydı aldım. Bu sefer kurulum yapmadan direkt ekranı ölü piksel testine soktum. Bu sefer sadece bir tane nokta şeklinde çıktı. Ancak pes ettim; ne iade ne kargo, uğraşmak istemediğim için pes ettim ki zaten muhtemelen 3. kez değişim ya da iade kabul etmeyeceklerdir. Mecburen kullanıyorum şu an. Ben yandım, siz yanmayın. Eğer gidip görerek alma imkanınız yoksa online olarak Hepsiburada'dan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. Arızalı ürünleri millete itelemeye çalışıyorlar. Test istediğim halde dalga geçer gibi diğer bozuk ürünü yollamışlar. Ölü pikselli ürünü geri verip 1 hafta bekleyip tekrar ölü pikselli ürün aldım. 1 haftanın bedeli -1 piksel oldu, 1 hafta daha bekleseydim belki yaşayan piksellerim olacaktı!

1761244155484.webp

1761244159633.webp

1761244167020.webp

1761244175089.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada ölü piksel içeren monitör gönderdikçe siz de videosunu göndererek talep oluşturun. Fabrikadan üretim hatası olarak ölü piksele dair onay alarak çıkan ürünleri kasıtlı olarak mı indirimli bir şekilde satıyorlar, belirli değil.

Son düzenleme:
Teknoloji şans işidir, monitörü nereden alırsan al ölü piksel çıkabilir.

Elbette çıkabilir ancak ölü piksel için değişim talebi geldiğinde ikinci ürünü en azından kontrol ederek yollayabilirsin gelen iki ürünün de kutudaki dizilimi farklıydı belli ki oynanıyor yani ürün tamamen sıfır gelmiyor ilk açılımı ben yapmıyorum bariz belliydi bu özellikle rica etmiştim dalga geçer gibi aynısından yollamışlar.

Ucuncu kez iade kabul edilmeyecegine dair cikarimi kendi kendinize mi yaptiniz? Hazir acilirken video kaydi da varmis, yine ayipli mal gonderildigi icin bence tekrar iade edin, kullanmak zorunda degilsiniz.

Elbette çıkabilir ancak ölü piksel için değişim talebi geldiğinde ikinci ürünü en azından kontrol ederek yollayabilirsin gelen iki ürünün de kutudaki dizilimi farklıydı belli ki oynanıyor yani ürün tamamen sıfır gelmiyor ilk açılımı ben yapmıyorum bariz belliydi bu özellikle rica etmiştim dalga geçer gibi aynısından yollamışlar.

Kapalı kutu ürün açıldığı anda ikinci ele düşer. Alıcı bunu kabul etse bile ayrı bir birim neden oluşturulsun?

Dostum neden pes ediyorsun? Hakkını ara, bir daha gönder "3. kez gönderirsem almazlar." ne demek? Seve seve alacaklar, almazlarsa da tüketici hakem heyetine başvurursun.

Kargo şubeleri bana çok uzak, dağıtıma çıktı SMS'i geldiğinde daha 30km falan oluyor arada... Gidip teslim etmem imkansız kapıma gelme seçeneğini seçince de ertesi güne kayacaktı zaten iade kargoları geç gidiyor araya hafta sonu vesaire girecek iyice iş uzayacak sürekli sök tak sök tak gerçekten yoruldum ve monitöre ihtiyacım var. :(

Kapalı kutu ürün açıldığı anda ikinci ele düşer. Alıcı bunu kabul etse bile ayrı bir birim neden oluşturulsun?

Hocam ürünü kapalı yapılan tek şey kutuya bant çekmek yani bariz belliydi birinde monitörün aparatları köpük içindeydi diğerinde kutunun içine atmışlar birinde panel ilk açtığımda bana bakıyordu diğerinde ekranı ters koymuşlar bunu ASUS fabrikalarında böyle rastgele yapmıyorsa demek ki orada bakılıyor yani.

Yav tanıdık bir mağazadan AwoX TV almıştık bayağı da iyi gibiydi. Dedim bir ölü piksel testi yapayım 15 tane ölü piksel çıktı. Ama zaten büyük ekranda belli olmuyor pek. Yani burada suçlu Hepsiburada değil. Zaten ürün pakette geliyor. Başlıkta kocaman Hepsiburada'dan almayın yazılmış. Hani iade reddi mi var ortada? Ya da bir mağduriyet? Olayın suçlusu ASUS. Tabiki dediğim gibi paneller şans işi ama hepsiburada adam gibi iadeyi de almış sıfır ürün de yollamış. Daha ne yapsın?