N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 20 gün önce Bursa Gemlik'e görev münasebetiyle taşındım ve taşındığım yerde Türk Telekom'un FTTH fiber hizmeti olduğunu öğrendim ve bu hizmeti kullanmak için Millenicom'a başvurdum. Kuruluma gelen ekip ilk başta dayanıksız bir kablo kullandığı için fiber kablo içten kırıldı ve zırhlı bir fiber kablo çekmek zorunda kaldı (apartmandan odama), 7-8 gün sonrasında GPON kutusundan LOS ışığı yanıp sönmeye başladı. Bundan sonra Millenicom'un eline düştüm ve hemen arıza kaydı oluşturdum. Kırık kabloyu yeniden çekmek için gelen ekipteki arkadaşın telefon numarasını aldığım için bir sonraki gün onu aradım ve müsait olduğu zaman yardım edebileceğini sordum o da geldi ve apartmanın girişindeki kutuda fiber ucun kırıldığını söyledi ve 5 dakikada yenisini taktı giderken de kronik olduğunu belirtti.

Bugün de yine aynı problemle karşı karşıyayım ve yine Millenicom'a arıza kaydı bıraktım. İlk problem olduğunda gelen personel Türk Telekom müşterisi olmadığım için bu tarz arızalarda genellikle en sona bırakıldığını söyledi.

Şu anda sizce ne yapabilirim? Gelen arkadaşı arıyorum telefonumu açmıyor, yeniden arıza kaydı bıraktım ama ne zaman dönecekleri belli değil, haftada bir gün iznim var ama onda da bu şekilde internetsiz kalıyorum sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom’a geçmen için gizli baskı var diye anladım. Günü mobil veri ile idare edeceksin.
DSL zamanı arızalı port verirlerdi. Şimdi de fiber kablolara büyü yapmaya başlamışlar :D.

Ekip bir kez daha gelsin. Eğer tekrar aynı durum olursa dışarıdan çeken birine çektirin kabloyu.

Türk Telekom’a geçmen için gizli baskı var diye anladım. Günü mobil veri ile idare edeceksin.
Recep hocam ben de ilk başlarda böyle düşündüm ama kurulumu yapan arkadaşın herhangi bir ücret talep etmeden eski fiber kablosunu söküp yeni bir zırhlı fiber kablo çekmesinden ötürü bu düşüncelerim yavaş yavaş gitmişti.
Benim düşünceme göre bu arkadaşlar sonlandırmayı doğru düzgün beceremediği için sinyalde zayıflamalar oluyor ve tekrardan sonlandırıyorlar gibi geldi.
DSL zamanı arızalı port verirlerdi. Şimdi de fiber kablolara büyü yapmaya başlamışlar :D.

Ekip bir kez daha gelsin. Eğer tekrar aynı durum olursa dışarıdan çeken birine çektirin kabloyu.
Kablo açısından bir problem olduğunu düşünmüyorum hocam çünkü zırhlı bir kablo kullandılar kutuya baktığım zaman herkesin kablosu aynı kablo, bana muhtemelen sonlandırırken kötü bir şekilde sonlandırıyorlarmış gibi geliyor.

Sizce bu durumu şikayet etmek için Türk Telekom'a yazabilir miyim yoksa altyapı sağlayıcım Millenicom olduğu için hiç onlara bulaşmamam mı gerek

Recep hocam ben de ilk başlarda böyle düşündüm ama kurulumu yapan arkadaşın herhangi bir ücret talep etmeden eski fiber kablosunu söküp yeni bir zırhlı fiber kablo çekmesinden ötürü bu düşüncelerim yavaş yavaş gitmişti.
Benim düşünceme göre bu arkadaşlar sonlandırmayı doğru düzgün beceremediği için sinyalde zayıflamalar oluyor ve tekrardan sonlandırıyorlar gibi geldi.

Kablo açısından bir problem olduğunu düşünmüyorum hocam çünkü zırhlı bir kablo kullandılar kutuya baktığım zaman herkesin kablosu aynı kablo, bana muhtemelen sonlandırırken kötü bir şekilde sonlandırıyorlarmış gibi geliyor.

Sizce bu durumu şikayet etmek için Türk Telekom'a yazabilir miyim yoksa altyapı sağlayıcım Millenicom olduğu için hiç onlara bulaşmamam mı gerek
Yazabilirsiniz sıkıntı olmaz ama genelde yardımcı olmuyorlar.

Yazabilirsiniz sıkıntı olmaz ama genelde yardımcı olmuyorlar.
Şu anda yapabileceğim bir şey gelmiyor ki hocam aklıma.
Balkondan bakarken şans eseri aşağıda Türk Telekom ekiplerini gördüm koşarak yanlarına gittim adam ADSL için tamire geldiğini söyledi, fiberle alakası olmadığını, sonlandırıcı uçlarda da bir partinin hatalı geldiğini söyledi belki senin de ona denk geliyor olabilir dedi gitti...
Dediğine göre hiçbir servis sağlayıcısının farkı yokmuş tamir konusunda (sözde:D)

19.04.2025 edit: 8 Nisan'da gelip 5 dakikada hallettikleri internet bugün yine aynı şekilde koptu artık gına gelmeye başladı. İkindiye kadar çözüme kavuşturmazlarsa TT CEO'suna LinkedIn üzerinden yazacağım belki artık bu şekilde etkili olur umarım.
İşin kötü yani niyeyse hep hafta sonları internetin patlaması hafta içi hep iyi güzel ama hafta sonuna gelince internet patlıyor garip bir şekilde...

Son düzenleme: