Daha demin yurt dışı laptop piyasasına baktım. Laptop'lar ne garip bir piyasaya sahip.
Amazon US deki fiyatlar ile bizdeki fiyat-donanım benziyor ancak laptop modeli fark atıyor.
Şunun gibi yaratıklar var mesela. TR deki Katana'lar bildiğim kadarıyla bu kadar kaliteli değil.
Katana hiçbir zaman kaliteli olmadı ve olmayacak :D

Katana hiçbir zaman kaliteli olmadı ve olmayacak :D
2K ekranı, 1TB SSD'si, RGB klavyesi falan var en azından. (!)
Şaka maka Cyborg gibi 60W RTX 5070 koymamış en azından. RTX 5060'larda durum daha vahim illaki biliyorsundur :D
TR dekiler bu kadar dolu da olmuyor genelde :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Beğendim.

2K ekranı, 1TB SSD'si, rgb klavyesi falan var en azından. (!)
Şaka maka cyborg gibi 60W RTX 5070 koymamış en azından. RTX 5060'larda durum daha vahim illaki biliyorsundur :D
TR dekiler bu kadar dolu da olmuyor genelde :/

Cyborg modellerin tek fanlı olduğunu da belirteyim. MSI orta segment, alt segment ürünleri asla alınmaz. Alan kişiler de, ya bilgisiz ya da marka için alıyor..

Bu liste ne reis? Her kategoride GameGaraj koymuşsun neredeyse. GameGaraj sponsorları böyle yapmıyordur listelerini şaka gibi. 170 bin TL'ye önermiş bir de. 3 tane R9T değiştirdim hepsinde de sorun oldu. Üstüne gidip Slayer 5 aldım onda da sorun oldu. Artifacting ve ani cihaz kitlenmesini de 4 kez yaşadım bu markada. Ne idiği belirsiz BIOS'lu daha neyin nerede olduğu belli olmayan kontrol uygulamalı fason üretim cihazlara 170 bin TL vermek de iyiymiş. Bu markaya anca giriş segmentte bulaşın 100 bin TL+ da hayatta olmaz.

Bu liste ne reis? Her kategoride GameGaraj koymuşsun neredeyse. GameGaraj sponsorları böyle yapmıyordur listelerini şaka gibi. 170 bin TL'ye önermiş bir de. 3 tane r9t değiştirdim hepsinde de sorun oldu. Üstüne gidip slayer 5 aldım onda da sorun oldu. Artifacting ve ani cihaz kitlenmesini de 4 kez yaşadım bu markada. Ne idiği belirsiz BIOS'lu daha neyin nerede olduğu belli olmayan kontrol uygulamalı fason üretim cihazlara 170 bin TL vermekte iyiymiş. Bu markaya anca giriş segmentte bulaşın 100 bin TL+ da hayatta olmaz.
Hocam 170K'ya 5090 bulursan alalım. Ne idiği belirsiz dediğin BIOS çoğu laptop üreticisi kullanıyor hocam, fason üretim dediğin yine de çoğu laptop aynı. Lenovo önersen anakart problemli, Acer önersen menteşe sorunu, soğutması rezalet. HP önersen hall sensör sorunu bitmiyor. MSI önersen, düşük watt GPU ve tek fanlı soğutma, rezalet ötesi. ASUS desen sadece F16 serisi düzgün. Monster ve Casper'e zaten değinmeye gerek yok. Yani ne önerelelim?

Son düzenleme:
Bu liste ne reis? Her kategoride GameGaraj koymuşsun neredeyse. GameGaraj sponsorları böyle yapmıyordur listelerini şaka gibi. 170 bin TL'ye önermiş bir de. 3 tane R9T değiştirdim hepsinde de sorun oldu. Üstüne gidip Slayer 5 aldım onda da sorun oldu. Artifacting ve ani cihaz kitlenmesini de 4 kez yaşadım bu markada. Ne idiği belirsiz BIOS'lu daha neyin nerede olduğu belli olmayan kontrol uygulamalı fason üretim cihazlara 170 bin TL vermek de iyiymiş. Bu markaya anca giriş segmentte bulaşın 100 bin TL+ da hayatta olmaz.
170.000 TL'ye MSI kasa ve 5090 modelli bir model at 50 tane alacağım.

Hocam 170K'ya 5090 bulursan alalım. Ne idiği belirsiz dediğin BIOS çoğu laptop üreticisi kullanıyor hocam, fason üretim dediğin yine de çoğu laptop aynı. Lenovo önersen anakart problemli, Acer önersen menteşe sorunu, soğutması rezalet. HP önersen hall sensör sorunu bitmiyor. MSI önersen, düşük watt GPU ve tek fanlı soğutma, rezalet ötesi. ASUS desen sadece F16 serisi düzgün. Monster ve Casper'a zaten değinmeye gerek yok. Yani ne önerelim?
O BIOS'u hangi firma kullanıyor bana söyler misin? Ana markalardan git, bana şimdi Erazer falan deme. 2015'ten kalma laptopumun BIOS arayüzüyle aynı Slayer 5'teki o BIOS. Lenovo bir modelde anakart sorunu çıktı diye tüm modellerine mi anakart sorunu demeye başladınız? 2017-2018'den kalma Clevo GameGaraj Blaster, Slayer 2 çok kötüydü kanka, o zaman Slayer ve GG hayatta almayın. HP dediğin 2023 modellerde var bir de 2024 Victus'larda, maksimum 1-2 tane. ASUS desen mi? Adamların cihazları sağlam. ROG Scar 16 en üst seviye GG'leri inletiyor. Burada olay 170 bin TL'ye 5090 bulunması değil ki zaten 5-6 gün önce 165K'ya MiniLed'li Scar alabiliyordun.

165K'ya Vector 17 HX 5090 bulabiliyordun veya 170K'ya OLED'li Omen Max 16 bulabiliyordun. Stoklar olmadığı için fiyatları artmış ama gene düşer onlar merak etme. Buradaki olay bu firmanın yazılımsal olarak hiçbir destekte bulunmaması. Bunu 4 kez tecrübe ettim kanka, bana bir şey anlatmayın. Buradan hiç kullanmadığınız, tutmadığınız belli. Bak tam 4 kere bu firma bizi hem telefondan hem de destekten oyaladı. GPU 87 olup VR kısımları kıpkırmızı oluyor, cihaz yanma seviyesinde nerdeyse. GameGaraj üst segmentte alınmaz.