Her insan sadece kendini sever

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 595
  • Etiketler Etiketler
    sevgi

Hocam arkadaşın dediği şey ile sizin dedikleriniz aynı konuda konuşulacak şeyler değiller.

Yok. İnsan güzel bulduğu ve topluma aykırı olan şeyi sever. Ot gibi yaşamak ve bunu dinle harmanlamak üretkenlikten uzak bir bocalamadır.

Sevdiğiniz tek şey kendinizdir. Başka bir şeyi sevmezsiniz. Çocuk seversiniz çünkü tonton, şirindir. Kız seversiniz çünkü fiziki olarak güzeldir. Anneniz babanız seversiniz çünkü sizin çıkarınıza göre hareket eder. Dininizi seversiniz çünkü dua ile gücünüzün yetmeyeceği şeyi elde etmek istersiniz. Vatanınızı seversiniz çünkü bu size prestij ve saygınlık kazandırır.

Seversiniz yerine severmiş gibi davranma diye okuyun lütfen yazmaya üşendim

Ben şahsen böyle olmasam'da dediğim gibi katılıyorum baya günümüz ilişkileri ve durumunu özetlemişsin aslında.

Yakınımın kızını sırf şirin olduğu için değil, benim için bir şeyler anlam ifade ettiği için severim. Her şey şirinlik ile olsaydı; anne babalar çocukları bir hastalığa yakalandığında onları hemen terk ederlerdi. Bir kızı severim çünkü benim yanımdadır, beni anlamaya çalışır, beni destekler ve saygılıdır. Dinimi severim çünkü inancıma göre; Allah beni cennetine sokmak için bir şans verdi ve bana koku almak için burun, görmek için gözümü, konuşmam için ağzımı ve yaşamam için bir sürü şey verdi. Anne babamı severim çünkü bana değer veriyorlar ve benim iyiliğimi istiyorlar. Vatanımı anlatmama gerek yok değil mi? İspanyol değilim. Eğer birine tamamen iş ortağı gözü ile bakıyorsam ve o kişi ile gerekli şartlar bozulursa, onun ile konuşmayı bırakabilirim. Ama eğer kızım engelli olursa onu terk etmem. Farkı anlayabiliyorsunuz değil mi? Umarım.

Sevgi ve saygı kazanılan bir şeydir. Bu en azından bana göre böyle.

Bunun sevgi ile alakası yok merhametten kaynaklı bir durum ki ben zaten merhametin olduğunu söyledim.
Bir kızı severim çünkü benim yanımdadır, beni anlamaya çalışır, beni destekler ve saygılıdır.
Eğri oturup doğru konuşalım. Böyle biri de aynı özelliğe sahip olsa onu da sever miydiniz ? Lütfen doğru söyleyin.

Anne babamı severim çünkü bana değer veriyorlar ve benim iyiliğimi istiyorlar.
Herhangi bir insan birine çıkar, menfaat refah vs için değer verirmiş gibi davranır anlattıklarınıza göre çıkarlarınız veyahut düşünceleriniz hiç çakışmamış bu yüzden beni anlayamayabilirsiniz.
Ama eğer kızım engelli olursa onu terk etmem.
Bu acıma merhamet ile ilgili bir durumdur.

Sevgi ve saygı kazanılan bir şeydir. Bu en azından bana göre böyle.
Saygı konusunda katılıyorum.

Yok o öyle değil. İnan...

Kızıma sevdiğim için acırım, acımasam da sevdiğim için bakmaya devam ederim. İnsanlar bazı şeyleri çıkarları için severler, bazı şeyleri ise öyle olduğu için. Kendinden nefret eden psikolojik bozukluğu olan insanlar için ne diyeceksiniz? "hee o zaman hiçbir şeyi sevmiyorlar" mı? Bu insan nasıl yaşıyor o zaman? Eminim diyecek bir şeyiniz vardır. Sokaktan geçen bir dilenciye sırf acıdığın için para verebilirsin ama babana sırf sevdiğin içinde durduk yere bir para bile göndererek yardım edebilirsin. Ve farkına varın; bu yardım merhametten dolayı olmazdı çünkü babamın buna ihtiyacı yok yani ben bu parayı atmasam da babam hayatına devam edecek ama ben ona olan sevgimden mevcut durumunu daha da iyileştirmek istedim. Sadece para üzerinden bile böyle gidebiliyorsak, diğer tüm konularda ne tür olaylar olur değil mi? Bak dostum sen anneni kendi çıkarın için seviyor olabilirsin, ben kendi çıkarım için sevmiyorum. Ha pardon sen sevmiyordun, seviyor gibi davranıyordun ben annemi seviyor gibi davranmam dostum, gerçekten severim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…