shiedae3

Başarılı
Bazı laptoplarda işlemci ve ekran kartına verilebilecek maksimum güç belirtiliyor.

Ekran kartının watt değerinin üstüne çıkamadığını biliyorum ama crossload belirtilmeyen laptoplarda işlemcinin çekebileceği watt değeri termal sınıra göre mi belirleniyor?

Örnek olarak 120W ekran kartı, 60W işlemci, 180W crossload verilen bir laptopu var. B laptopunda toplam sınır değer belirtilmemiş, 120W ekran kartı çekerken 80W işlemci çekebilir mi? (Gerekli termal koşullar sağlanırsa)

Bazı laptoplarda işlemci ve ekran kartına verilebilecek maksimum güç belirtiliyor.

Ekran kartının watt değerinin üstüne çıkamadığını biliyorum ama crossload belirtilmeyen laptoplarda işlemcinin çekebileceği watt değeri termal sınıra göre mi belirleniyor?

Örnek olarak 120W ekran kartı, 60W işlemci, 180W crossload verilen bir laptopu var. B laptopunda toplam sınır değer belirtilmemiş, 120W ekran kartı çekerken 80W işlemci çekebilir mi? (gerekli termal koşullar sağlanırsa)

Her marka belirtmiyor, cihazın termal tasarımına bağlı. Mesela MSI Vector işlemci 130W Max çekerken Acer de 150W bu değer. 5070 üstü laptoplarda genelde işlemci 55W ile 75W arası oynak olabiliyor, GPU tam güç çekerken. Laptop bakıyor isen beklemeni öneririm. Sanırım mayıs gibi ya da haziran da yeni ASUS ROG ve Acer Predator'ler gelecek. Intel yeni işlemci öne sürdü u9 290hx gibi.

Her laptopta bu limit var ama çoğu marka yazmaz. Ekran kartı 120W çekerken işlemciyi 80W'a salmazlar. Termal durum ne kadar iyi olursa olsun, anakartın güç beslemesi ve adaptör limiti buna engel olur yani arka planda mutlaka bir sınır çalışır.

Baktım bazı adaptörler 70 watt daha fazla olabiliyor yeni nesil her laptopta var galiba bu limitler.