Her rehber konusu onaylanmamalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Caner Uncu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 889
  • Etiketler Etiketler
    rehber
Makaleler
12
Yer
Çorum
İçi boş, rehber adı altında açılan konuların onaylanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu işe bir standart getirilmeli, gerçekten bilgi içermeyen konular onaylanmamalı. Bugün alttaki konuyu görmem üzerine bu konuyu açtım. Dizüstü bilgisayarlar konusunda yeterince bilgili birisi değilim ve konuya girip bir bakayım dedim. Konuda alınmaması gereken dizüstü bilgisayarlar dikkate alınmış ancak ''neden almamalıyız?'' sorusuna cevap olarak hiçbir şekilde yeterli bilgi verilmemiş, sadece ''leş, çöp, iğrenç, rezalet, sorunlu'' gibi kelimeler kullanılmış. Hiçbir şekilde bir veri yok, test yok, inceleme yok. Kullanıcıyı bilgilendirmeye yönelik hiçbir şey içermiyor, aksine sadece ürün kötüleme niyetli açılmış bir konu gibi duruyor.

Artı 40 Eksi
Bence Sosyal'de, internette bir arama ile bulacağımız basit konular rehber olmamalı. En basitinden "Papara sanal kart açmak". Bu konuyu açmaya gerek yok ki. Papara zaten kendi sitesinde bunu gösteriyor. Sırf makaleler kısmında sayı arttırmak için basit şeylere gerek yok. Misal bir ürün vardır ve ürünü piyasada deneyen yoktur ama sen alıp kullanmışsındır. Bu ürünün rehberi yapılır ama diğer basit konular "Rehber" konusu için uyanıklık mı demeliyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olması gereken ama olamaz bu halde çünkü bunun için modların her konuda bilgili olması lazım yahut bölüm bölüm mod ayrılmalı o da bütçe aşar ve gereksiz olur.

Aslında kronik sorunu olan elektronik ürünler diye bir başlık olsa. Sadece gerçekten böyle sorunları olan ürünler paylaşılsa. O zaman bayağı işe de yarar. Böyle fazla subjektif olmuş.

Aslında kronik sorunu olan elektronik ürünler diye bir başlık olsa. Sadece gerçekten böyle sorunları olan ürünler paylaşılsa. O zaman bayağı işe de yarar. Böyle fazla subjektif olmuş.
Onda da doğru bir ayrım yapması çok zor, çünkü bir üretim partisi sorunlu oluyor, diğeri düzgün. Yani rehber/konu açmanın şöyle bir olayı var, sen o konuyu açtın mı o konu daima duracak. İleri yıllarda da gerek ikinci el gerek B stok ürün bulup almayı düşünen kişiler arattığında karşısına çıkacak ve senin kronik sorunlu deme sebebin dönemsel bir sorun da olabilir, yanlış yönlendirmeye sebep olabilir. O yüzden böyle kayıtsız şartsız net kesin bir şey olmadığı sürece bir rehber hazırlanıp öyle bir şey denmemeli ki laptoplarda da öyle bir şey demek çok zor.

Konuda "REHBER" seklinde ön ibare bulunmuyor, yani rehber kategorisinde değil zaten.
Evet orası öyle. Konu sahibi konu içerisinde bunu rehber olarak nitelendirmiş, ben de onun için rehber dedim ama herhangi bir konu da diyebiliriz fark etmez. Konu hem içerik hem de üslup yönünden çok kötü. Dediğim gibi dizüstü bilgisayarlar konusunda pek bilgili değilim, o yüzden iyidir kötüdür yorum yapamam ancak hiçbir argüman sunmadan ''leş, çöp, iğrenç'' gibi uygunsuz kavramlarla ürün kötülemek gerçekten mantık dışı.

Benim de yakındığım durumlardan biri daha. Rehberlerin adam akıllı kontrol edilmediğini düşünüyorum. Rehber niteliği taşımayan konular moderasyon tarafından dikkatlice kontrol edilse her şey çözülecek. Ve biliyorum, diğer konular gibi bu konu da kâle alınmayacak.

Önceden rehber yazıyordu kaldırılmış.

Zamanında aşağıda bulunan konuyu açmıştım bir işlem yapıldı mı bilmiyorum.

Konu sahibinin kendi fikirlerini belirttiği konular da ''rehber'' olarak onaylanmamalı...

Rehberde Apple telefonların halen 60 Hz olmasından şikayet etmesine katılsam da, araya kişisel düşünceler ve beklentiler girince konu, rehber olmaktan çıkıyor. "Rehber" ön eki kullanılmasaydı, başlık "Şahsen alınmaması gerektiğini düşündüğüm telefonlar" şeklinde olsaydı ve bir rehbermişçesine insanlara sunulmasaydı aynı tepkiyi vermeyecektik. Yine de bu konunun rehber olmaması konusuna katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…