İçi boş, rehber adı altında açılan konuların onaylanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu işe bir standart getirilmeli, gerçekten bilgi içermeyen konular onaylanmamalı. Bugün alttaki konuyu görmem üzerine bu konuyu açtım. Dizüstü bilgisayarlar konusunda yeterince bilgili birisi değilim ve konuya girip bir bakayım dedim. Konuda alınmaması gereken dizüstü bilgisayarlar dikkate alınmış ancak ''neden almamalıyız?'' sorusuna cevap olarak hiçbir şekilde yeterli bilgi verilmemiş, sadece ''leş, çöp, iğrenç, rezalet, sorunlu'' gibi kelimeler kullanılmış. Hiçbir şekilde bir veri yok, test yok, inceleme yok. Kullanıcıyı bilgilendirmeye yönelik hiçbir şey içermiyor, aksine sadece ürün kötüleme niyetli açılmış bir konu gibi duruyor.
Bu rehberde, Türkiye piyasasında alınmaması gereken gaming laptop modellerini sizlere sunacağız.
Bana bu rehberde ortaklık yapan @Senyor Kesada ve @Ruindry hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. En yakın zamanda detaylı bir rehber gelecek tüm modelleri barındıran, aynı zamanda UltraBook versiyonu da gelecek.
Modeller Kasa, Panel, Soğutma ve F/P oranına göre değerlendirilmiştir!
•Monster ve Excalibur
Normalde marka tabanlı yorum yapmam fakat bu iki markanın da her hangi bir albenisi yok. İki markanın da düşük-orta segment modelleri maalesef fason ve...
Bence Sosyal'de, internette bir arama ile bulacağımız basit konular rehber olmamalı. En basitinden "Papara sanal kart açmak". Bu konuyu açmaya gerek yok ki. Papara zaten kendi sitesinde bunu gösteriyor. Sırf makaleler kısmında sayı arttırmak için basit şeylere gerek yok. Misal bir ürün vardır ve ürünü piyasada deneyen yoktur ama sen alıp kullanmışsındır. Bu ürünün rehberi yapılır ama diğer basit konular "Rehber" konusu için uyanıklık mı demeliyiz?
Olması gereken ama olamaz bu halde çünkü bunun için modların her konuda bilgili olması lazım yahut bölüm bölüm mod ayrılmalı o da bütçe aşar ve gereksiz olur.
Aslında kronik sorunu olan elektronik ürünler diye bir başlık olsa. Sadece gerçekten böyle sorunları olan ürünler paylaşılsa. O zaman bayağı işe de yarar. Böyle fazla subjektif olmuş.
Aslında kronik sorunu olan elektronik ürünler diye bir başlık olsa. Sadece gerçekten böyle sorunları olan ürünler paylaşılsa. O zaman bayağı işe de yarar. Böyle fazla subjektif olmuş.
Onda da doğru bir ayrım yapması çok zor, çünkü bir üretim partisi sorunlu oluyor, diğeri düzgün. Yani rehber/konu açmanın şöyle bir olayı var, sen o konuyu açtın mı o konu daima duracak. İleri yıllarda da gerek ikinci el gerek B stok ürün bulup almayı düşünen kişiler arattığında karşısına çıkacak ve senin kronik sorunlu deme sebebin dönemsel bir sorun da olabilir, yanlış yönlendirmeye sebep olabilir. O yüzden böyle kayıtsız şartsız net kesin bir şey olmadığı sürece bir rehber hazırlanıp öyle bir şey denmemeli ki laptoplarda da öyle bir şey demek çok zor.
Evet orası öyle. Konu sahibi konu içerisinde bunu rehber olarak nitelendirmiş, ben de onun için rehber dedim ama herhangi bir konu da diyebiliriz fark etmez. Konu hem içerik hem de üslup yönünden çok kötü. Dediğim gibi dizüstü bilgisayarlar konusunda pek bilgili değilim, o yüzden iyidir kötüdür yorum yapamam ancak hiçbir argüman sunmadan ''leş, çöp, iğrenç'' gibi uygunsuz kavramlarla ürün kötülemek gerçekten mantık dışı.
Benim de yakındığım durumlardan biri daha. Rehberlerin adam akıllı kontrol edilmediğini düşünüyorum. Rehber niteliği taşımayan konular moderasyon tarafından dikkatlice kontrol edilse her şey çözülecek. Ve biliyorum, diğer konular gibi bu konu da kâle alınmayacak.
Konuda "REHBER" seklinde on ibare bulunmuyor yani rehber kategorisinde degil zaten. Normal sekilde onaylamanin zarari yok.
Moderatorler dalginliklarina gelmedigi durumlarda el atiyorlar, ibareleri ekleyip siliyorlar. Benim konuma kendileri "REHBER" ibaresini eklemislerdi diye hatirliyorum mesela. Ayni sekilde boyle herhangi bir mantiksal yaklasim icermeyen konulardan da silerler. Degil mi @Enes3078 'im?
Bazılarının "Rehber" adı altında açtığı 3 cümlelik rehberler ve gerçekten iyi içeriklere sahip rehberler var. Bu rehberleri birbirinden ayırmak için aynı önerilerde olduğu gibi değerlendirme veya "+" "-" ile oylama gibi bir özellik gelebilir.
Bugün bütçe dahilinde alınmayacak telefonlara bakacağız. Objektif olmaya çalıştım ve kısa tuttum. Hata yaptıysam kusuruma bakmayın.
60 Hz ekran yenileme hızı barındıran bütün iPhonelar ve diğer telefonlar
Burada ucuz telefonları eleştirmeyeceğim. 2024 yılındayız ve hala Amiral gemisi standardında bir cihazin 60 hz olması çok mantıksız. 5.000 liralık Realme bile 90 hz yenileme hızı sunuyorken 60 bin liralık iPhonelar bunu yapamıyor.
Redmi serisi
Açık konuşalım Redmiler hem tasarım anlamında hem de yazılımsal anlamında berbat durumdalar. Ayrıca birkaç sene...
Bugün bütçe dahilinde alınmayacak telefonlara bakacağız. Objektif olmaya çalıştım ve kısa tuttum. Hata yaptıysam kusuruma bakmayın.
60 Hz ekran yenileme hızı barındıran bütün iPhonelar ve diğer telefonlar
Burada ucuz telefonları eleştirmeyeceğim. 2024 yılındayız ve hala Amiral gemisi standardında bir cihazin 60 hz olması çok mantıksız. 5.000 liralık Realme bile 90 hz yenileme hızı sunuyorken 60 bin liralık iPhonelar bunu yapamıyor.
Redmi serisi
Açık konuşalım Redmiler hem tasarım anlamında hem de yazılımsal anlamında berbat durumdalar. Ayrıca birkaç sene...
Rehberde Apple telefonların halen 60 Hz olmasından şikayet etmesine katılsam da, araya kişisel düşünceler ve beklentiler girince konu, rehber olmaktan çıkıyor. "Rehber" ön eki kullanılmasaydı, başlık "Şahsen alınmaması gerektiğini düşündüğüm telefonlar" şeklinde olsaydı ve bir rehbermişçesine insanlara sunulmasaydı aynı tepkiyi vermeyecektik. Yine de bu konunun rehber olmaması konusuna katılıyorum.