Kendi projelerinde simülasyon programları için kullandıkları güçlü sistemler var diye biliyorum fakültelerde ama GPU server olacak kadar çok olduğunu sanmıyorum. 2-3 sene önce fakülte için birkaç tane RTX 3070 sistem topluyorlardı laf arasında duymuştum :d
GPU server dediğimiz zımbırtıda H100 falan olması lazım.
Bizim üniversite geçen sene 50k sıralamayla almış, pek de kötü sayılmaz. Bölüm sıralamalarını belirleyen öğrenciler olduğundan tabii ki 1K'lık bölüm de kötü olabilir. Örneğin eski adı veri mühendisliği olan yapay zeka mühendisliği bölümü, önceki içeriğinden farksız müfredata devam ediyor ancak sıralamalara bakınca iddialı bir bölümmüş imajı veriyor.
Hocalar iyi geçmişe, CV'ye sahip olabilirler, ancak bize katkı sağlamaya gelince kahvehane dayılarına dönüşüyorlar. Rektörle arası iyiyse derse girer isterse 90 dakika uyur çıkar gider kimseye de şikayet edemezsin, hatta serzenişilerini duyarsa kafayı sana takar.
Maalesef güncel haliyle Türkiye'nin en iyi üniversiteleri bile öğrenci baskılama, eylem engelleme, hizmet yapmama ve hatta yapılana da engel olma konusunda dünya çapında örnek seviyedeler.
Bunların hepsi rektörün seçim veya liyakatle başa gelmemesinden oluyor. Sokakta dönüp selam vermeyeceğin adamlar senin eğitim hayatında söz sahibi oluyorlar. Bu sistem, anayasa gibi sadece darbeden darbeye değişiyor![]()
Yani hocalarda iyi değil gibi bir şey diyorsun. Tüm hocalar böyle değildir umarım.