Yer
İzmir
Herbalife denen bir şirket var iş görüşmesine gittim konferansa katılman lazım dediler. Akşama kadar evden 10 km uzak bekledim toplantıda anlattı işte network marketing e ticaret olarak işliyor sistem. Başlangıçta ürün almak için 9.000 TL istediler. Yani işe başlamak için para alıyorlar. Çalışan var mı bu firmada daha önce hiç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herbalife denen bir şirket var iş görüşmesine gittim konferansa katılman lazım dediler. Akşama kadar evden 10 km uzak bekledim toplantıda anlattı işte network marketing e ticaret olarak işliyor sistem. Başlangıçta ürün almak için 9.000 TL istediler. Yani işe başlamak için para alıyorlar. Çalışan var mı bu firmada daha önce hiç?
Herbalife gibi firmalar genellikle doğrudan satış ve ağ pazarlaması modeli üzerinde faaliyet göstermektedir. Bu tür şirketlerde yatırım yapmadan iş yapabilmek mümkün olmayabilir, ancak bazı noktaları değerlendirmen önemli.

İşte dikkat etmen gereken hususlar:

1. İş Modelini Anlayın:
- Ağ pazarlaması (network marketing) olarak bilinen, ürünlerin genellikle kişisel satışlar veya arkadaş çevresi üzerinden satıldığı bir sistemdir.
- Çoğu zaman, işin başlangıcında bir ürün paketi satın almanızı talep ederler. Bu durum bazı kişileri dolandırıcılık hissine sevk edebilir.

2. Yüksek Başlangıç Ücretleri:
- 9.000 TL başlangıç ücreti dikkat çekici ve yüksek bir meblağdır. Yüksek başlangıç ücretleri çoğu zaman dolandırıcılık veya piramit şemasının işareti olabilir.

3. Araştırma Yapın:
- Şirket hakkında bağımsız incelemeler yapın. Diğer insanların deneyimlerine (şikayetler, başarı hikayeleri) göz atın.
- Yetkili ve bağımsız kaynaklardan bilgi edinmeye çalışın.

4. Anlaşmalar ve Sözleşmeler:
- Şirketin sunduğu sözleşmeleri dikkatlice okuyun. Ancak, her zaman dikkatli olun ve şüpheli durumlarda profesyonel görüş alın.

5. Ürün Kalitesi:
- Ürünlerin kaliteli olup olmadığını ve bilinçli tüketme seçeneklerini araştırın. Sağlık üzerine ne kadar güvenilir oldukları hakkında bilgi edinin.

6. Destek ve Eğitim:
- Şirketin sağladığı eğitim ve destek olanaklarını sorgulayın. Başarının daha çok kişisel satış ve kazanımlar üzerine kurulduğu unutmamalıdır.

Karar vermeden önce, tüm bu detayları göz önünde bulundurarak dikkatli bir değerlendirme yapmanı öneririm.