Yer
Cintra
Efendim, telefonumun mesajlar uygulamasına Gib diye bir şey fotoğrafta görünen üzere böyle bir mesaj yazdı. Gülmekten kendimi alamıyorum! 🤣🤣🤣

Daha 18 yaşında bile değilim, devlet yeni vergi mi getirdi ne oldu? 💀

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240729-135241_Messages.webp
    Screenshot_20240729-135241_Messages.webp
    54,5 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleyen: Moderatör:
Dolandırıcı mı değil mi emin olamadım. MTV ödemeleri 31 Ocak'ta birinci, 31 Temmuz'da ikinci taksit seçeneği ile yılda 2 defa ödeniyor. Belki mesaj toplu gönderilmiş olabilir. Gönderilen mavi link direkt Dijital Vergi Dairesi'nin linki zaten. Ayrıca GIB: Gelir İdaresi Başkanlığı.

Hocam arabanız ya da motorsikletiniz var mı?
Yok.

Dolandırıcı mı değil mi emin olamadım. MTV ödemeleri 31 Ocak'ta birinci, 31 Temmuz'da ikinci taksit seçeneği ile yılda 2 defa ödeniyor. Belki mesaj toplu gönderilmiş olabilir. Gönderilen mavi link direkt Dijital Vergi Dairesi'nin linki zaten. Ayrıca GIB: Gelir İdaresi Başkanlığı.

Efendim, Gıb'ın ne olduğunu biliyorum ancak benim üstüme bir şey yok ve 1. ayı ödemeden nasıl 2. ayı ödeyeceğim?

Bana da mesela babam - annem noterde alım satım işlemi yaptığında vs. mesaj geliyor. Hatta direk mesaj onlara gelmek yerine bana geliyor. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama onun gibi bir şey olabilir size de.
Telefon numaram babamın TC kimliğine kayıtlı. O yüzden olabilir mi?