Herhangi bir dine inanıyor musunuz? Ve bu dine bağlı mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların; sözlerinin bir önemi olmadığına, yaptıklarının önemli olduğuna inanıyorum.

Ayrıca, sembollere indirgenmiş herhangi bir düşünceye inanmıyorum.

Selam. Herhangi bir dine inanıyor musunuz? Ve bu dine bağlı mısınız? Ben islama inanıyorum ve dini önemseyip bağımlıyım.
Yani insanların inandığı din bizi ilgilendirir mi, burada böyle bir konu açmak mantıklı mı bilemedim. Türkiye’de çoğunluk kısmın insanların inandığı dine bir saygısı yok. Özellikle aile bilgisiyle (ben buyum, islam hakkında çok bilgim yok. Tabii ki bunun devamında vereceğim örnek ben değilim, saygı duyarım.) kendini hafız bellemiş kişilerin ateistlere “cohonnomo godocokson ononmokok oçon mol olmoloson” dediği bir ülkedeyiz, buna gerek yok. Ateist örneğini aklıma ilk gelen o olduğu için verdim, başka herhangi bir din veya inanç da geçerli olabilir.

Tanrı var mı yok mu umursamıyorum. Tanrı var veya yok umurumda değil. Varlığı kanıtlansa da önemli değil. Apateistim yani.

Yok be kanıtlanırsa bilirsin. Ben agnostiğim kanıtlanan şeyi bilirim. İbadet istemez herhalde ancak biliriz yani var olduğunu daha iyi bir hayat yaşarız.

Ancak bence kanıtlanamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…