Tanrı var ama din inancı yok.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Dinlere ve ahirete inanmayıp, tanrıya inanmak.
- Makaleler
- 7
Tanrı var mı yok mu umursamıyorum. Tanrı var veya yok umurumda değil. Varlığı kanıtlansa da önemli değil. Apateistim yani.
Yani insanların inandığı din bizi ilgilendirir mi, burada böyle bir konu açmak mantıklı mı bilemedim. Türkiye’de çoğunluk kısmın insanların inandığı dine bir saygısı yok. Özellikle aile bilgisiyle (ben buyum, islam hakkında çok bilgim yok. Tabii ki bunun devamında vereceğim örnek ben değilim, saygı duyarım.) kendini hafız bellemiş kişilerin ateistlere “cohonnomo godocokson ononmokok oçon mol olmoloson” dediği bir ülkedeyiz, buna gerek yok. Ateist örneğini aklıma ilk gelen o olduğu için verdim, başka herhangi bir din veya inanç da geçerli olabilir.Selam. Herhangi bir dine inanıyor musunuz? Ve bu dine bağlı mısınız? Ben islama inanıyorum ve dini önemseyip bağımlıyım.
Silverback Gorilla
Üstün
Müslüman'ım ama ölümden sonraki inancımda ahiret yok.
İmanın şartı ahirete iman. Müslüman değilsiniz şu an.
Uyuyan Sincap
Üstün
Tanrı var mı yok mu umursamıyorum. Tanrı var veya yok umurumda değil. Varlığı kanıtlansa da önemli değil. Apateistim yani.
Yok be kanıtlanırsa bilirsin. Ben agnostiğim kanıtlanan şeyi bilirim. İbadet istemez herhalde ancak biliriz yani var olduğunu daha iyi bir hayat yaşarız.
Ancak bence kanıtlanamaz.
Beyazıt
Üstün
Müslümanım.
Hiçbir dini inanca sahip değilim. Açıkçası bu tarz konulardan da kendimi soyutlamaya çalışıyorum, kim neye inanıyorsa inansın ancak benim pek umurumda değil bu konular.
Ocak disi yani bir nevi.İmanın şartı ahirete iman. Müslüman değilsiniz şu an.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.