"Herhangi bir yazılım kullanmadan" diye sormuş konu sahibi.

Cevap: Eğer Windows kullanıyorsan görmen bildiğim kadarıyla mümkün değil. BIOS'tan falan bakabilirsin. Ancak net sonuçlar için program kullanmanı öneririm.

Kendisinin kodlaması gerekiyor o zaman PowerShell ile falan, o apiyi çağıracak CMD de öyle bir komut yok anlık sıcaklık takibi diye, ya da C# la falan direkt HWiNFO yükleyip C diskine atsın hwinfo.exe CPU gibi çağırsın, kırık bir kod var fakat zor belki işe yarar.

Kod:
$dllPath = "C:\Temp\LibreHardwareMonitorLib.dll"

if (-Not (Test-Path $dllPath)) {
    Write-Host "DLL bulunamadı: $dllPath" -ForegroundColor Red
    return
}

Add-Type -Path $dllPath

$computer = New-Object LibreHardwareMonitor.Hardware.Computer
$computer.IsCpuEnabled = $true
$computer.Open()

while ($true) {
    Clear-Host
    Write-Host "--- CPU Anlık Sıcaklık ---" -ForegroundColor Cyan
    foreach ($hardware in $computer.Hardware) {
        if ($hardware.HardwareType -eq "Cpu") {
            $hardware.Update()
            foreach ($sensor in $hardware.Sensors) {
                if ($sensor.SensorType -eq "Temperature" -and $sensor.Name -match "Package") {
                    Write-Host ("CPU Package : {0} °C" -f [math]::Round($sensor.Value, 1)) -ForegroundColor Yellow
                }
            }
        }
    }
    Start-Sleep -Seconds 1
}

$computer.Close()

ChatGPT'ye sordum, CMD kod yaz falan dedi. Sizin önerdiğiniz bir yöntem var mı?
Standart bir yöntem yok, bunları tespit edip size doğru olanı verecek bir sürücüye ihtiyacınız olacak ki bunu da kurduğunuz programlar zaten yapıyor.

Örnek verecek olursam bunu Linux üzerinde sistem Intel için coretemp, AMD için k8temp/k10temp driver'ı ile MSR üzerinden okuyup alıyor, MSR okuma yöntemi baya düşük seviyede olduğu için işletim sistemi bunu driver olmadan okumanıza izin vermiyor.

Yine de eğlence arıyorsanız imzalı bir WinRing0 driver'ı ile PowerShell üzerinden kendi MSR okuma sisteminizi yapıp parse edebilirsiniz, ama inanın bana kesinlikle değecek bir şey değil.

TLDR; HWiNFO gibi programlar kullanın.